
המצרכים :המרכיבים:
לרוטב ורמוט לבן:
אופן ההכנה:מכינים את הוורמוט: 1שמים בסיר בינוני את הבצל, היין והוורמוט עם ענפי הרוזמרין והתימין. מבשלים עד שלא נשאר יותר מכפית של נוזל (האלכוהול מתאדה). 2מוסיפים שמנת מתוקה ומצמצמים בשנית – עד שנשאר 70% מהכמות המקורית. מורידים מהאש ומסננים. שימו לב: על השמנת להגיע לסמיכות הנכונה, לא דלילה מדי ולא סמיכה מדי. 3טורפים את החמאה פנימה ומוסיפים מלח לפי הטעם. מניחים בצד. מכינים את המנה: 1מחממים מחבת עד שהיא חמה מאוד, בינתיים משמנים את הדג במעט חמאה מזוקקת משני צדיו בכדי שהתבלינים יתפסו, מתבלים במלח ופלפל. 2כאשר המחבת חמה מאוד מניחים את הפילה עם העור כלפי המחבת ושני עלי מרווה. לוחצים בעדינות עם פלטה כדי למנוע קימור וכדי שהעור יהיה קריספי. 3מחממים מחבת נפרדת עם 20 גרם חמאה. 4מוסיפים את הפטריות לטיגון, עם שיני השום הטריות וענף רוזמרין. 5כשהפטריות נצרבות ומזהיבות מוסיפים את הוורמוט ומצמצמים (האלכוהול מתאדה). 6מוסיפים כ-150 מ"ל רוטב וורמוט לבן. בשלב זה מעבירים את הדג למחבת הרוטב עם הבשר כלפי מטה. 7מוסיפים את יתר המרכיבים: מלח-פלפל לפי הטעם, 4 שיני שום קונפי, אפונה,עירית, בזיליקום ובצל ירוק. 8מבשלים עד לסמיכות הנכונה ושהדג מוכן. מוסיפים את שמן הכמהין ומורידים מהאש. 9מגישים כאשר הרוטב והפטריות מתחת לדג - העור כלפי מעלה. 10מקשטים בעלי רוקט. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |