
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1הביאו את גרגירי החומוס לרתיחה ובשלו אותם כשעה, סננו היטב ושמרו את מי הבישול (במידה והשתמשתם בחומוס מקופסה, דלגו על שלב זה ורק שטפו וסננו אותם היטב). ניתן לבשל לילה לפני ולשמור במקרר, בנפרד מנוזל הבישול. 2במחבת או בסיר גדול חממו את שמן הקנולה בחום בינוני והוסיפו את שיני השום, הפלפלים החתוכים והפפריקה. בחשו היטב ובשלו כ-15 דקות עד שהפלפלים מתרככים אך לא משחימים. הוסיפו גם את האריסה ובשלו עוד כדקה או עד שהטעמים משתלבים. 3בינתיים הכינו את נתחי הדג על צלחת בצד: סחטו את המיץ מאחד הלימונים הכבושים על הדגים והשרו אותם במיץ הלימון כ-5 דקות. שטפו את הדגים ויבשו אותם, ואת הלימונים הנותרים חתכו לפלחים. 4פזרו חופן של כוסברה על גבי הפלפלים והניחו בזהירות את הדגים על גבי התערובת, הוסיפו את מי הבישול של החומוס אל המחבת עד שיכסו כמחצית מהסיר וערבבו בעדינות. 5הוסיפו חופן נוסף של כוסברה ואת פלחי הלימון וגרגירי החומוס, כסו את המחבת או הסיר והביאו לרתיחה עדינה, עד שמספר קטן של בועות יצוצו על גבי הרוטב. לאחר כ-10 דקות פתחו את המכסה והמשיכו להרתיח בעדינות עד שהנוזל מצטמצם, עוד כ-10-20 דקות. כאשר גרגירי החומוס רכים, נתחי הדג הלבנים מבצבצים מבעד לרוטב והריח הנפלא ממלא את כל הבית, תדעו שהתבשיל מוכן. 6הסירו מהאש ופזרו את יתר הכוסברה הקצוצה על הדגים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |