
חריימה טונה (מקופסה!)ידעתם שאפשר להכין חריימה מטונה בקופסת שימורים? אז הנה, עכשיו אתם יודעים. ובזכות גולן גורפינקל ממסעדת דלאל בתל אביב גם יש לכם אחלה מתכון![]() צילום: בועז לביא, באדיבות פילטונה |
המצרכים (4 מנות):לקציצות:
לרוטב:
אופן ההכנה:1מערבבים את כל מרכיבי הקציצות מלבד הקמח עד להיווצרות עיסה, ושומרים במקרר. בינתיים מכינים את הרוטב. 2מחממים בסיר חצי עמוק ורחב את שמן הזית, ומטגנים את הבצל. לאחר דקה מוסיפים את העגבניות, הפלפל, הצ'ילי והשום. 3מוסיפים את הפפריקה, הכמון, המלח והפלפל השחור וממשיכים לערבב. 4מוסיפים את חצי כוס המים או הציר ומערבבים. מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-45 דקות עם מכסה סגור, עד שמגיעים למרקם סמיך של רוטב. בכל 10 דקות מערבבים היטב. 5לקציצות: מחממים במחבת נפרדת מעט שמן זית או שמן רגיל לטיגון. יוצרים 12-15 קציצות שטוחות מהמלית ששמנו במקרר. מקמחים מעט כל קציצה, נפטרים מעודפי הקמח ומטגנים כדקה מכל צד, עד להזהבה. 6מעבירים את הקציצות אל הרוטב, מוסיפים את עלי המנגולד ומפזרים את הלימון הכבוש. ממליחים מעט, מכסים ומבשלים עוד 20 דקות על אש נמוכה. מגישים עם חלה טרייה. המתכון באדיבות שףגולן גורפינקלממסעדת דלאלופילטונה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |