אוכל
אוכל
דגים

טונה אדומה ברוטב יין פורט

מתכון של השף אבירם דותן

|מסעדת Luciana| פורסם14:33
נתחי טונה אדומה (צילום: David Murray, GettyImages IL)
צילום: David Murray, GettyImages IL
Rating:3.312reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 4 נתחי סטייק טונה אדומה טריים, במשקל 200-250 גרם כל אחד

  • 50 גרם חמאה
  • מלח גס
  • פלפל גרוס

לרוטב:

  • 2 כוסות יין פורט- יש לצמצם את היין בסיר קטן עד לקבלת רוטב קטיפתי

אופן ההכנה:

1מוציאים את הדג מהמקרר חצי שעה לפני השימוש על מנת שיהיה בטמפרטורה החדר. 2. מחממים מחבת היטב, מוסיפים חמאה ומניחים את הדג על המחבת, מתבלים במעט מלח גס ופלפל שחור גרוס. 3. צורבים דקה מכל כיוון, לא יותר כי הדג עלול להתייבש. לאחר סגירה של הדג מכל כיוון מוציאים מהמחבת ומניחים על צלחת הגשה. הדג מבחוץ עשוי אבל מבפנים צבע הדג יהיה עדין ורוד (וזו המידה המדויקת כדי שיהיה עסיסי ולא יבש). 4. מגישים את המנה עם ירקות ירוקים מאודים או פירה מעודן ומפזרים את הרוטב מעל הדג.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il