אוכל
אוכל
דגים

פילה מושט בנוסח מרוקאי

דג מושט עסיסי, תפוחי אדמה וגמבות בתבשיל דגים מעולה בנוסח מרוקאי

|עושים שכונה| פורסם14:42
דג אפוי בתנור (צילום: nilgun bostanci, Istock)
צילום: nilgun bostanci, Istock
Rating:4.230reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 4 חבילות של פילה מושט

  • צלפים
  • 1 קילו תפוחי אדמה אדומים
  • 1/2 קילו גזרים
  • 1/2 קילו גמבה אדומה
  • 1/2 קילו פלפל חריף חי
  • 3 לימונים
  • 4 חבילות כוסברה
  • ראש שום
  • מלח גס
  • פפריקה

אופן ההכנה:

1משרים את הדג במי מלח וחתיכות לימון במשך שעתיים לפחות.

2חותכים את תפוח האדמה ואת הגזר לפרוסות.

3חותכים את הפלפלים לרצועות (את הפלפל האדום ואת הפלפל החריף).

4מטגנים חצי טיגון את התפו"א, את הגזרים ואת הפלפלים- כל אחד בנפרד.

5לשמן שנותר במחבת מוסיפים כפית פפריקה ומערבבים.

6מסדרים בסיר דגים את כל הירקות המטוגנים בשכבות, עליהם שמים את הדגים ומעליהם שמים את הלימונים שהיו מושרים עם הדג.

7מערבבים בבלנדר את המים בהם הושרו הדגים, גבעולי כוסברה, חופן צלפים ו-100 גרם שיבולת שועל.

8שופכים את כל הנוזלים על הדגים ומוסיפים את השמן עם הפפריקה.

9לפני סגירת המכסה מוסיפים מעט מלח גס.

10מבשלים על אש בינונית למשך 20 דקות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il