
המצרכים (5 מנות):דגים:
ירקות:
לרוטב LA ROUILLE (חלודה):
אופן ההכנה:1מכינים את הירקות: קוצצים את העגבניות, הבצל, תפוחי האדמה והשומר. חוצים את השום לשניים. קושרים את עשבי התיבול בצרור אחד. 2מחממים שמן זית בסיר גדול. שמים את כל הירקות ועשבי התיבול (כולל עלה הדפנה) בסיר. מוסיפים את הדגים (ראשים ועצמות בלבד). מוסיפים מלח ופסטיס ומטגנים 5-7 דקות. 3מוסיפים ציר דגים ומביאים לרתיחה חזקה (כ-10 דקות – שלב חשוב מאוד!). 4מכסים ומבשלים עוד כ-15 דקות על אש בינונית, תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים את הזעפרן. 5מגלגלים את הפילטים של הדגים וסוגרים עם קיסם. 6מניחים בתוך המרק ומבשלים ברתיחה מינימלית בין 5 ל-10 דקות (תלוי בגודל הדג). כשהדגים מוכנים, מוציאים אותם מהמרק ושומרים בחימום. 7מצמצמים את המרק בסיר פתוח. כשהוא מוכן, מעבירים אותו דרך המסננת (CHINOIS). 8מכינים את ה-rouille: משרים את הלחם בחלב. שמים במערבל שום, חרדל, חלמון ולחם ומקציפים. מוסיפים כמה טיפות של מיץ לימון ומתחילים להוסיף שמן זית ושמן קנולה טיפה אחרי טיפה. כשהרוטב מוכן (דומה למיונז), מוסיפים פפריקה. 9מייבשים כמה פרוסות לחם בתנור בלי שיקבלו צבע. 10לפני ההגשה מוציאים את הקיסמים מהפילה של הדגים. מניחים פרוסת לחם (אפשר לשפשף את הלחם בשום) בתחתית הצלחת, עליה את הפילה ומעל מוזגים את המרק. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |