אוכל
אוכל
דגים

פורל ממולא עשבי תיבול, לימון ועגבניות מיובשות

חגיגה של עסיסיות וטעמים אפויים בתנור עצים באדיבות מסעדת בית שלום, מטולה

|בגליל ובגולן, מתכונים של שפים מהצפון| פורסם12:55
דג אפוי בתנור (צילום: nilgun bostanci, Istock)
צילום: nilgun bostanci, Istock
Rating:4.750reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 4 פורלים טריים ונקיים

  • עלי כוסברה קצוצים
  • עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 8 גבעולי תימין, רק העלים
  • 8 ענפי זעתר, רק העלים
  • 10 עגבניות מיובשות לחות חתוכות לרצועות דקות
  • 1 לימון בינוני חתוך לרבעי פרוסות דקות
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • מלח גס ופלפל גרוס

אופן ההכנה:

1מערבבים יחד את כל עשבי התיבול, העגבניות המיובשות והלימון הפרוס. מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל.

2ממלאים היטב את הפורלים בתערובת ומניחים בתבנית מתכת. מורחים את הדגים בשמן זית משני הצדדים, ממליחים ומפלפלים.

3אופים 25-20 דקות בתנור עצים, לא קרוב מדי למקור החום, או בתנור ביתי, ב-200 מעלות, עד שבשר הדגים אטום.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il