אוכל
אוכל
דגים

בייבי דניס על תבשיל אורז

תבשיל משגע בניחוחות מדהימים. עם קצת מיומנות מקבלים את אחת המנות היפות ביותר שראיתם

בייבי דניס על תבשיל אורז

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (2 מנות):

  • שמן זית
  • 1 בצל סגול/לבן
  • כוס אורז
  • כוס וחצי ציר דגים/ירקות
  • מלח
  • פלפל
  • כורכום
  • מעט שערות זעפרן
  • 4 פילה דניס במשקל 50 גרם כל אחד
  • בטטה
  • חבילת עלי תרד (רק העלים)
  • שיפודי עץ
  • 2-3 גבעולי שמיר טריים
  • 30 גרם שקדים מולבנים
  • חופן חמוציות מיובשות (תורכיות)
  • פטרוזיליה

אופן ההכנה:

1מחממים שמן זית במחבת עמוקה.

2קוצצים בצל ומטגנים קלות.

3מוסיפים כוס אורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כדקה.

4מוסיפים כוס וחצי ציר דגים או ירקות. ממליחים, מפלפלים, מוסיפים כורכום ומערבבים.

5מכינים קערה קטנה עם מים חמים ומשרים את שערות הזעפרן מס' דקות.

6שופכים את המים למחבת עם האורז.

7במקביל מכינים את פילה הדניס: משמנים ממליחים ומפלפלים את הדג.

8קולפים את הבטטה ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.

9מסלקים מעלי התרד את הגבעולים הקשים.

10עורמים שכבות של פילה דג, פרוסת בטטה ועלי תרד (בקצה הפירמידה סוגרים עם פילה דניס כשעורו כלפיי מעלה).

11נועצים שיפודים עד תחתית הפירמידה. כך שהכול תפור לתפארת.

12מניחים את השיפודים בעדינות במרכז המחבת ומכסים היטב בנייר כסף. מבשלים מבלי לאפשר לאדי החום לצאת.

13לאחר 15 דק', מוסיפים את גבעולי השמיר ומפזרים את השקדים והחמוציות.

14מגישים חם לצד האורז ומפזרים מעט פטרוזיליה לקישוט.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il