אוכל
אוכל
דגים

הסושי של איציק הראל

לאחר שמתגברים על החשש הראשוני, מגלים שזה ממש לא מסובך להכין סושי! כל מה שצריך זה קצת תעוזה ואת המתכון הבא

|גורמה בפיתה| פורסם14:56
מנת הסושי של איציק הראל (צילום: שי שטרן)
צילום: שי שטרן
Rating:4.7226reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (20 מנות):

לאורז

  • 3 כוסות אורז עגול
  • 3-4 כוסות מים
  • 1/3 כוס חומץ אורז
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח

לסושי

  • 200 גרם סלמון טרי (ללא עור) חתוך לרצועות
  • עור סלמון עשוי (מכניסים את העור לסיר עם שמן למשך חצי דקה ומוציאים)
  • נתח טונה אדומה טרייה חתוכה לרצועות
  • 1 אבוקדו חתוך לרצועות דקות (ג'וליאנים)
  • 1 גזר חתוך לרצועות דקות
  • 1 מלפפון חתוך לרצועות דקות
  • אצות נורי
  • שומשום שחור
  • דלעת כבושה (יפנית)
  • בצל ירוק חתוך לרצועות

כלים

  • סיר להכנת האורז
  • סיר להכנת חומץ אורז
  • קערת עץ
  • מרית אורז
  • מחצלת לגלגול סושי

אופן ההכנה:

אופן הכנת האורז:

1שוטפים ומסננים היטב את האורז.

2שמים את האורז בסיר מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים על אש נמוכה בסיר סגור עד להכנה (כ15 דקות). לאחר שהאורז מוכן מסירים את המכסה ומכסים במגבת למשך 10 דקות.

3בינתיים, מכינים חומץ סושי. בסיר קטן שמים חומץ אורז, סוכר ומלח וממיסים על אש נמוכה. לא להביא לרתיחה.

4את האורז החם מעבירים לתוך קערת עץ. מפזרים את תערובת החומץ על האורז. מקפלים את האורז על ידי מרית אורז במהירות ובעדינות. יש להיזהר לא לשבור את האורז. לצנן ולהסיר לחות על ידי כיסוי במגבת.

אופן הכנת הסושי:

1מניחים אצה על מחצלת לגלגול סושי כשהצד המחוספס כלפי מעלה, מכסים בשכבה של אורז. מניחים את חומרי המילוי בחלק הקרוב אליכם, ומגלגלים בעזרת המחצלת. מרטיבים את קצה האצה בטיפה מים וסוגרים את הרול.

2מגישים בתוספת ג'ינג'ר, וואסבי וסויה.

>> עוד מתכוני "גורמה בפיתה"

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il