
נתחי דג מטוגנים ברוטב שום, ג'ינג'ר ולייםדג ים בשרני ברוטב חמצמץ ומרענן![]() צילום: Oliver Strewe, GettyImages IL |
מנת דג בניחוח אסייתי. במתכון זה נשתמש בדג פרידה, אך בהחלט ניתן להחליפו בדגי ים אחרים כמו לוקוס פלמידה או מוסר. המצרכים (5 מנות):לדג
לרוטב
אופן ההכנה:1חותכים את נתחי פילה הדג לרצועות ברוחב של ס"מ וחצי. 2. מערבבים בצלחת עמוקה 1 כוס קמח עם מלח, פלפל וגרגירי כוסברה כתושים 3. מקמחים את האידרה בתערובת הקמח. 4. מחממים שמן עמוק לטיגון בווק או סיר רחב, כשהשמן חם מטגנים את האידרה עד שהיא משחימה. מספיגים בנייר ומניחים על צלחת 5. טובלים את רצועות הפילה בקמח ומטגנים בשמן העמוק - 6-7 חתיכות בכל פעם, עד שהן זהובות ופריכות. מניחים אותן בערימה על האידרה ומפזרים מעל תלתלי בצל ירוק. 6. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית. מגישים יחד. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |