אוכל
אוכל
דגים

נתחי דג מטוגנים ברוטב שום, ג'ינג'ר וליים

דג ים בשרני ברוטב חמצמץ ומרענן

|אהרוני מבשל לחברים| פורסם16:44
דגים מטוגנים במחבת (צילום: Oliver Strewe, GettyImages IL)
צילום: Oliver Strewe, GettyImages IL
Rating:4.219reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

מנת דג בניחוח אסייתי. במתכון זה נשתמש בדג פרידה, אך בהחלט ניתן להחליפו בדגי ים אחרים כמו לוקוס פלמידה או מוסר.

המצרכים (5 מנות):

לדג

  • אידרה ('עמוד השדרה' של הדג) ונתחי פילה פרידה עם העור מדג במשקל של קילו עד קילו וחצי
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 כף גרגירי כוסברה כתושים
  • 1 כוס קמח
  • 1 בצל ירוק

לרוטב

  • 3 שיני שום קצוצות דק
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 1 פלפל צ'ילי אדום, פרוס
  • 4 כפות מיץ ליים או לימון
  • 4 כפות רוטב דגים או סויה
  • 2 כפיות סוכר
  • מעט פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1חותכים את נתחי פילה הדג לרצועות ברוחב של ס"מ וחצי. 2. מערבבים בצלחת עמוקה 1 כוס קמח עם מלח, פלפל וגרגירי כוסברה כתושים 3. מקמחים את האידרה בתערובת הקמח. 4. מחממים שמן עמוק לטיגון בווק או סיר רחב, כשהשמן חם מטגנים את האידרה עד שהיא משחימה. מספיגים בנייר ומניחים על צלחת 5. טובלים את רצועות הפילה בקמח ומטגנים בשמן העמוק - 6-7 חתיכות בכל פעם, עד שהן זהובות ופריכות. מניחים אותן בערימה על האידרה ומפזרים מעל תלתלי בצל ירוק. 6. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית. מגישים יחד.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il