אוכל
אוכל
דגים

קציצות דגים של רפי כהן

עם פול ירוק וארטישוקים

|מסעדת "רפאל"| פורסם15:43
קציצות דגים עם פול
Rating:4.855reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לקציצות

  • 500 גרם דג ים
  • 5 פלפלים אדומים יבשים, מושרים במים ומנוקים מזרעים
  • 1 פלפל ירוק חריף מנוקה מזרעים
  • 4 שיני שום
  • 2 צרורות כוסברה שטופה היטב ומיובשת
  • 1 כף שמן
  • חצי כף פלפל לבן גרוס
  • חצי כף מלח
  • 3 בצלים בינוניים קלופים

לתבשיל

  • 8 לבבות ארטישוקים נקיים וחצויים
  • 4 כוסות פול ירוק (אפשר קפוא)
  • 4 פלפלים אדומים מתוקים, מנוקים מזרעים וחתוכים לאורך
  • 8 שיני שום חצויות
  • 1 כוס כוסברה קצוצה גס
  • חצי כף פלפל לבן גרוס
  • חצי כוס מיץ לימון
  • מלח
  • חצי כוס שמן תירס

אופן ההכנה:

1טוחנים את הדג, רצוי במטחנת בשר, לתוך קערה. ממשיכים לטחון את הפלפלים, הכוסברה והשום ומסיימים בבצלים כדי ש"יסחבו" את כל השאריות איתם לקערה.

2מוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות לקערה ומערבבים היטב בעזרת כף היד. מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לשעה. בינתיים מכינים את התבשיל.

3מכניסים את כל מרכיבי הבישול לסיר רחב ועמוק ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כשעה עם מכסה סגור, עד שהפול רך.

4מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר, משמנים קלות את כפות הידיים, ויוצרים מהתערובת קציצות עגולות בגודל של שזיף קטן.

5מוסיפים את הקציצות לסיר ומבשלים כ-20 דקות עם מכסה פתוח עד שמתקבל רוטב עשיר וסמיך. מוסיפים עוד קצת כוסברה קצוצה בהגשה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il