אוכל
אוכל
דגים

טונה אדומה צרובה

מנה קלילה ופשוטה להכנה

|הדגים של אידי, הוצאת כנרת| פורסם11:43
הדגים של אידי - טונה צרובה (צילום: יח
צילום: יח"צ
Rating:4.3129reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

הטונה האדומה נחשבת ליוקרתית בטעמה ואת המנה הזו אפשר להגיש עם רוטב שמנת או עם רוטב אספרגוס (מתכונים בהמשך), אבל היא בהחלט טעימה גם בזכות עצמה, ללא רוטב. ובכל מקרה: אם מחליטים להגיש את הטונה עם רוטב, מכינים תחילה את הרוטב ולאחר מכן את הדג.

המצרכים (1 מנות):

  • נתח טונה אדומה במשקל 180 גרם
  • מלח ים
  • פלפל שחור
  • 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

הכנת הדג: משמנים ומפלפלים את פילה הטונה. מחממים מחבת פסים על הכיריים, ורק כשהמחבת לוהטת מניחים את הנתח במרכז המחבת. צורבים את הנתח משני צדדיו, על אש גבוהה, אבל מקפידים שלא לבשלו (כדי שפנים הנתח יישאר נא). מעבירים את נתח הטונה הצלוי לצלחת ובעזרת סכין חד במיוחד פורסים פרוסות דקות (1 ס"מ), ובוזקים מעל מלח ים ופלפל שחור. אפשר להגיש את המנה כמו שהיא, בתוספת חצי לימון טרי, או בתוספת רוטב שמנת או רוטב אספרגוס.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il