אוכל
אוכל
דגים

קציצות סרדינים על מצע קרם פטריות

קציצות סרדינים שמנמנות עם בצל ונבטוטי סלק לצד קרם פטריות עשיר ולצד ירקות שורש סגלגלים מאודים בלי יותר מדי עבודה

|מאסטר שף| פורסם19:11
קציצות סרדינים של עידו קרוננברג וצילה עופר (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:511reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 1/2 קילו סרדינים מפולטים

  • 1 בצל
  • נבטוטי סלק
  • 1/2 כוס קמח
  • מלח
  • פלפל
  • כוס שמן
  • ירקות שורש סגולים
  • שמן זית
  • בצל סגול
  • פטריות שימאקי, פורטובלו פרוסות לרצועות
  • 20 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1הקציצות: בסכין חדה קוצצים את הסרדינים, הבצל ואת נבטוטי הסלק. מקמחים, ממליחים ומפלפלים ונותנים לתערובת לנוח.

2במחבת מחממים שמן עמוק לטיגון. בתוך צלחת עם מעט קמח, יוצרים כדורים מהמסה שהכנו קודם, טובלים בקמח ומכניסים למחבת. מטגנים עד הזהבה, מוציאים ומניחים בצד.

3חוצים את הירקות ומסדרים בסיר אידוי. לאחר שהם מתרככים, מזגגים את הירקות במחבת עם שמן זית. מוסיפים מלח ופלפל.

4קרם הפטריות: קוצצים בצל סגול, מטגנים קלות, מוסיפים פטריות מסוגים שונים, מוסיפים מלח , פלפל ומעט חמאה. מבשלים עד לריכוך מלא של הפטריות.

5הרכבת המנה: על צלחת מסדרים כמה כפות נדיבות מקרם הפטריות. מניחים מעל את הקציצות ומסדרים ליד את הירקות המאודים.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il