
המצרכים (2 מנות):לדג:
לסלט פטרוזיליה:
לרוטב:
אופן ההכנה:1מנקים את הדג וחותכים 3 חתכים משני צדדיו. 2חותכים את הבצל, הגזר, הפלפל הירוק והפלפל הכתום לרצועות דקות מאוד. מטגנים במעט שמן זית עד שהם מתרככים. מורידים מהאש, שמים בצלחת ומתבלים. 3חותכים את חצי הלימון לפרוסות ומוסיפים חצי מהכמות לתערובת. מוסיפים שמן זית ומערבבים. 4את שאר הלימון דוחפים לתוך החתכים שבדג. פותחים את בטן הדג ומכניסים את תערובת הירקות פנימה. 5עוטפים את הדג בנייר אפייה, סוגרים היטב ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-20-15 דקות לפחות. 6הסלט: קוצצים את הפטרוזיליה גס ואת הבצל דק מאוד ומעבירים לקערה. מוסיפים את הלימון, השמן, הסומאק, המלח והפלפל ומערבבים היטב. 7הרוטב: מערבבים את השום וסומאק. מחממים כפית שמן זית במחבת על אש נמוכה ומטגנים את השום וסומאק עד שאפשר להריח את השום. מוסיפים את מיץ הלימון, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית 5-7 דקות. 8ההגשה: מסדרים את הדג ליד הסלט, מוזגים עליו רוטב ומגישים חם. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |