אוכל
אוכל
דגים

דניס ממולא בירקות מוגש עם סלט פטרוזיליה (בקדונסייה)

מתכון לדג עסיסי שנאפה בתנור עם ירקות. מנה מדהימה לארוחה משפחתית

|מאסטר שף| פורסם10:55
דניס במילוי ירקות ברוטב לימון (תמונת AVI: mako)
Rating:4.719reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (2 מנות):

לדג:

  • דג דניס שלם
  • 1 בצל בינוני
  • 1 גזר בינוני
  • 1/2 פלפל ירוק
  • 1/2 פלפל כתום
  • שמן זית
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית אורגנו
  • 1/2 כפית סומאק
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 לימון

לסלט פטרוזיליה:

  • 100 גרם פטרוזיליה
  • 1/2 בצל קטן
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • שמן זית
  • 3 כפיות סומאק
  • קמצוץ מלח ופלפל שחור

לרוטב:

  • 5 שיני שום, כתושות דק
  • כף וחצי סומאק
  • מיץ משני לימונים גדולים
  • כפית שמן זית

אופן ההכנה:

1מנקים את הדג וחותכים 3 חתכים משני צדדיו.

2חותכים את הבצל, הגזר, הפלפל הירוק והפלפל הכתום לרצועות דקות מאוד. מטגנים במעט שמן זית עד שהם מתרככים. מורידים מהאש, שמים בצלחת ומתבלים.

3חותכים את חצי הלימון לפרוסות ומוסיפים חצי מהכמות לתערובת. מוסיפים שמן זית ומערבבים.

4את שאר הלימון דוחפים לתוך החתכים שבדג. פותחים את בטן הדג ומכניסים את תערובת הירקות פנימה.

5עוטפים את הדג בנייר אפייה, סוגרים היטב ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-20-15 דקות לפחות.

6הסלט: קוצצים את הפטרוזיליה גס ואת הבצל דק מאוד ומעבירים לקערה. מוסיפים את הלימון, השמן, הסומאק, המלח והפלפל ומערבבים היטב.

7הרוטב: מערבבים את השום וסומאק. מחממים כפית שמן זית במחבת על אש נמוכה ומטגנים את השום וסומאק עד שאפשר להריח את השום. מוסיפים את מיץ הלימון, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית 5-7 דקות.

8ההגשה: מסדרים את הדג ליד הסלט, מוזגים עליו רוטב ומגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il