אוכל
אוכל
דגים

דג מרוקאי בתוספת קוסקוס

תבשיל דגים עשיר בנוסח מרוקאי, עם פלפלים, גזרים, עגבניות ורוטב אדום בניחוח ביתי

|מסעדת Deca| פורסם13:20
דג מרוקאי בתוספת קוסקוס (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
Rating:45reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • שקית קוסקוס

  • 1.5 ק"ג מוסר ים פרוס לסטייקים, עם העצמות
  • 6 פלפל גמבה אדום, נקי מגרעינים ופרוס לרצועות
  • 2 יחידות פלפל צ'ילי אדום חריף (אפשר פחות למי שלא אוהב חריף)
  • 5 שיני שום פרוסות
  • 4 גזרים פרוסים
  • 4 כוסות מים
  • 5 עגבניות תמר קלופות
  • 2 תפו"א פרוסים
  • צרור כוסברה קצוץ דק
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית שטוחה של פלפל לבן
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כף מלח גס
  • 1 כף שטוחה סוכר לבן
  • 1/2 כוס שמן זית איכותי
  • 1 כף פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1מכינים את הקוסקוס על פי הוראות היצרן שעל גבי השקית.

2מחממים מעט שמן בסיר רחב בעל תחתית עבה ומטגנים את הפלפלים (הגמבה והצ'ילי). ניתן לשלוט בחריפות ע"י חירור הצ'ילי או באמצעות השארתו שלם. בנוסף, אפשר להשאירו לאורך כל הבישול או לשלוף אותו באמצע הבישול.

3אחרי 3 דקות מוסיפים את השום והגזרים ומטגנים עד שהפלפלים נהיים רכים.

4מוסיפים את המים, העגבניות (אפשר שלמות בלי קליפה), תפוחי האדמה והכוסברה, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

5נותנים לתבשיל להתבשל על אש קטנה כ-20 דקות.

6מוסיפים את כל התבלינים חוץ מהפפריקה המתוקה ושמן הזית.

7בינתיים מתבלים את הדג עם מלח גס (רצוי אטלנטי אם יש) ונותנים לו לעמוד עם המלח כ-10 דקות. שוטפים אותו במים קרים, מוסיפים אותו לתבשיל וסוגרים עם מכסה. חשוב מאוד שכל הדג יהיה בתוך הנוזל אחרת הוא לא יתבשל באחידות. מבשלים כחצי שעה נוספת.

8מערבבים את שמן הזית והפפריקה ביחד בתוך כוס, כדי שלא יהיו גושים, מוזגים על התבשיל וממשיכים לבשל כ-20 דק' בלי מכסה - כדי שהנוזל יצטמצם ויסמיך מעט.

9מגישים עם קוסקוס וכוסברה טרייה קצוצה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il