אוכל
אוכל
דגים

פאייה של אורז, ירקות ודג בס

אומנם הטמפרטורות מתחילות סוף סוף לחוס עלינו, אבל עדיין מוקדם לנו מדי לקדירות בשר כבדות. אז מה כן? ארוחות בסיר אחד של דגים ישראליים טריים, אורז וירקות זה יופי של רעיון. בדיוק כמו הפאייה הזאת

|mako אוכל| פורסם07:29
פאייה של אורז, אפונה, גמבות וקוביות דגים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.884reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

מקורו של הבס בצפון אמריקה, ומשם עשה עלייה לישראל ונקלט בה בהצלחה. כיום נפוצה הכלאה בין שני זני בס, שנוצרה בשנות ה-70 של המאה הקודמת ובשנות ה-80 הפכה לדג בריכות פופולרי, המצוי בבריכות ובחקלאות ימית בכל העולם.

הבס הוא דג מים מתוקים, וניתן לזהותו בקלות בזכות הקווים השחורים האופקיים על גופו, המעניקים לו מראה מחוספס.

בארצות הברית גדלים כיום כ-10 מיליון דגי בס מדי שנה, ולעיתים משוחררים דגים מסוג זה לאגמים קטנים, להנאתם של דייגים ספורטיביים.

המצרכים :

  • רבע כוס שמן זית
  • 4 פילה בס, חתוכים לקוביות
  • כוס אורז עגול (אם אין, אפשר בסמטי)
  • 1 גמבה גדולה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 פלפל חריף, חתוך לטבעות
  • 1 כוס אפונה, טרייה או קפואה
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • כפית וחצי מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית כורכום
  • כפית כמון
  • כף זרעי כוסברה טחונים
  • 1 כוס כוסברה קצוצה

להגשה:

  • חצי כוס כוסברה קצוצה
  • 2 בצלים ירוקים, קצוצים

אופן ההכנה:

1מטגנים את קוביות הדג בסיר סוטאז' עד שהן מזהיבות מכל הצדדים. מוציאים.

2מטגנים יחד בסיר אורז, פלפלים, אפונה ובצל.

3מוסיפים את קוביות הדג ומערבבים בעדינות. מוסיפים את התבלינים והכוסברה, מערבבים ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים (אם משתמשים באורז בסמטי – כוס ושלושת רבעי מים יספיקו).

4מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-20 דקות.

5מסירים מהאש ומשאירים מכוסה 6 דקות. מפזרים בצל ירוק קצוץ וכוסברה קצוצה ומגישים.

איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il