אוכל
אוכל
דגים

סקלופיני דג עם רוטב לימון ופירה

דג פריך מטוגן עם לימון ושמיר, מוגש על פירה תפוחי אדמה ודלעת ערמונים

|מאסטר שף| פורסם18:28
סקלופיני דג בלימון (תמונת AVI: mako)
Rating:520reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

  • 2 פילה לוקוס בלי עור
  • שמן זית
  • חמאה
  • בצל, חתוך לקוביות
  • שום קצוץ
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/2 כוס מים
  • קמח
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמיר, קצוץ דק
  • 2 תפוח אדמה גדולים
  • 1 דלעת ערמונים
  • חלמון ביצה
  • גבינת פרמזן

אופן ההכנה:

1מטגנים במעט שמן זית וחמאה את הבצל והשום, עד שקוביות הבצל הופכות שקופות. מניחים בצד.

2מקמחים את הדגים ומטגנים בקצת חמאה ושמן זית. את הדג המטוגן שמים במחבת עם הבצל והשום, מדליקים שוב את האש ומוסיפים מיץ מלימון אחד, עם חצי כוס מים. מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות. אם קצת מתייבש, מוסיפים עוד קצת מים. לקראת הסוף מוסיפים את השמיר.

3מכינים פירה: מבשלים את תפוחי האדמה ביחד עם דלעת הערמונים. כשהם רכים מקלפים ומועכים אותם לפירה. מוסיפים 50 גרם חמאה ומערבבים היטב. מוסיפים גם חלמון וגבינת פרמזן ומערבבים שוב עד שהחלמון נטמע.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il