אוכל
אוכל
דגים

דג מטוגן בטמפורה

ברוח הטיגון של חנוכה: בואו להכין דג טעים טעים, שמושרה בתערובת אסייתית של ג'ינג'ר, רוטב סויה ויין לבן ואז מטוגן בטמפורה בשמן עמוק. הוספתם צ'יפס לחגיגה? אתם אנשים מאושרים

|קיקומן| פורסם06:56
Rating:3.749reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 4 יחידות פילה דג בורי, ללא עור
  • 1 שן שום, קלופה
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 2 כפות סוכר
  • 1 ליטר שמן, לטיגון

לטמפורה:

  • 1 וחצי כוסות תערובת קמח טמפורה (או קמח מעורבב עם קורנפלור ביחס של 3 ל-1)
  • 1 וחצי כוסות מים קרים
  • 2 לימונים, חתוכים לרבעים

אופן ההכנה:

1מגררים דק בפומפייה את השום ושורש הג'ינג'ר.

2מערבבים היטב בקערה את רוטב הסויה, היין, הסוכר, השום והג'ינג'ר עד שהסוכר נמס לחלוטין.

3חותכים באלכסון את פילה הדג לרצועות ברוחב 2 ס"מ ומשרים במרינדת הסויה למשך 20 דקות.

4מוציאים את הנתחים מהמרינדה, מעבירים לצלחת וסופגים את שארית המרינדה מהנתחים בעזרת מגבת נייר.

5מחממים את השמן בסיר מעל להבה בינונית. גובה השמן בסיר צריך להיות לפחות 3 ס"מ.

6מערבבים את תערובת קמח הטמפורה עם המים עד לקבלת בלילה אחידה. מקפידים שלא לערבב יתר על המידה.

7טובלים רבע מכמות נתחי הדג בבלילת הטמפורה ומקפידים שיהיו עטופים בבלילה מכל צדדיהם. מניחים אותם בעדינות בשמן החם בעזרת מלקחיים ומטגנים למשך דקה וחצי עד שמעטה הטמפורה הופך זהוב. מוציאים את נתחי הדג המטוגנים לצלחת שמרופדת במגבת נייר. חוזרים על הפעולה עם יתר הנתחים.

8מעבירים לצלחת הגשה ומגישים חם עם רבעי לימונים וצ'יפס.

>> המדריך לצ'יפס המושלם

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לסופגניות
>> כל המתכונים ללביבות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il