אוכל
אוכל
דגים

קציצות דגים

בדיוק בזמן לקראת שבת, ענת אלישע חולקת איתנו את המתכון שלה לקציצות דגים - נסיכת הנילוס וטונה - וכבר לפי כמות הפלפלים שבפנים (טריים, מיובשים וחריפים) אנחנו יודעים שהן הולכות לגנוב את ההצגה

|mako אוכל| פורסם08:56
קציצות דגים נסיכת הנילוס (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
צילום: ענת אלישע, mako אוכל
Rating:2.958reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 400 גרם פילה נסיכת הנילוס טרי, טחון
  • 300 גרם דג טונה טחון (אפשר קפוא)
  • רבע צרור כוסברה, קצוץ
  • רבע צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • בצל בינוני, קצוץ דק
  • 3 שיני שום מגוררות או כתושות
  • חצי כפית קליפת לימון מגוררת
  • 3 כפות פירורי לחם או 2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות או 4 כפות שיבולת שועל דקה (בפסח: קמח מצה)
  • כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית כורכום
  • כפית כמון
  • כפית מלאה מלח (או לפי הטעם)
  • כף שמן זית

לרוטב:

  • שיניים מראש שום שלם, קלופות
  • 2 פלפל שושקה, חתוכים
  • 3-4 פלפל יבש מתוק
  • 2 פלפל חריף, חתוך למקטעים
  • חצי צרור כוסברה, קצוץ
  • 5 עגבניות בינוניות, קלופות - 2 פרוסות ו-3 מגוררות דק
  • 3-4 גזרים, חתוכים למקלות (לא חובה)
  • כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
  • כפית שטוחה כמון
  • חצי כפית כורכום
  • כפית מלאה מלח (או לפי הטעם)
  • חצי כוס שמן
  • כף רסק עגבניות
  • כוס וחצי מים

אופן ההכנה:

1לשים היטב את כל מרכיבי הקציצות בקערה. מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה.

2בינתיים מכינים את הרוטב: שמים בסיר רחב את השום, הפלפלים, הכוסברה, העגבניות הפרוסות, הגזר, התבלינים והשמן. מביאים לרתיחה ומערבבים כ-2 דקות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות ומערבבים שוב.

3מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומכסים את הסיר. מבשלים את הרוטב כ-20 דקות על להבה נמוכה-בינונית.

4יוצרים קציצות מהעיסה ומוסיפים לסיר המבעבע. מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-35 דקות או עד שהרוטב מסמיך.

לבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il