
דג ברוטב חריףתבשיל ביתי וטעים של דג טונה ברוטב חריף עם תפוחי אדמה ועגבניות![]() צילום: סמדר וקנין, מאסטר שף |
המצרכים (7 מנות):
אופן ההכנה:1יום לפני הבישול מניחים את פרוסות הדגים בקערת מים, ומחליפים את המים בכל 3-4 שעות. שומרים בקירור. 2פורסים את העגבניות לרוחב ומסדרים על תחתית של סיר רחב. 3מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות בעובי חצי ס"מ. מסדרים את הפרוסות על העגבניות שבסיר. 4מקלפים את שיני השום ומפזרים בסיר. 5חותכים את הגמבה לפרוסות, ומניחים אותה ואת הפלפלים החריפים על תפוחי האדמה. 6מסירים מהכוסברה את העלים ומפזרים חצי מהם בסיר. 7מערבבים את השמן והפפריקה בכוס עד שהפפריקה נמסה. מוסיפים את הכמון ומערבבים. שופכים הכל על הירקות בסיר. 8מקלפים את הלימון וחותכים לרצועות. מניחים את רצועות הלימון בצידי הסיר. 9ממלאים מים עד לכיסוי של תפוחי האדמה, מכסים ומביאים לרתיחה. 10נותנים חצי בישול, ומוסיפים את פרוסות הטונה. מוסיפים את שאר הכוסברה ועוד חצי כוס מים. מכסים את הסיר ונותנים לדגים להתבשל במשך רבע שעה (לא פותחים!). 11בתום רבע שעה פותחים את הסיר ונותנים לאדים לצאת. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |