
מרק סלמון פיניאת המרק הלכאורה פשוט הזה רואים בכל מקום כשמטיילים בפינלנד. אוכלים אותו בבית, במסעדה ברכבת, בשווקי אוכל מתויירים ומקומיים וכמובן שבמסעדות. הוא שמנתי ועשיר, מחמם ומשביע, כך שלגמרי אפשר להבין את הפינים![]() צילום: לין לוי, mako אוכל |
את המתכון הזה קיבלתי מנינה קופונן חברתי הפינית, סופרת ספרי בישול ועיתונאית אוכל שגרה בפרוור של הלסינקי בשם אספו. לוקח בדיוק חצי שעה להכין אותו, והוא לא כבד למרות שיש בו שמנת עתירת שומן, אלא דווקא בעל טעמים מרעננים בזכות השמיר והעירית שבו. והכי חשוב, לאכול אותו תמיד עם לחם שיפון מלא מתקתק, ככה נהוג בפינלנד. המצרכים (4 מנות):למרק (4 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1מטגנים קלות כרישה, בצל ושום עם קצת חמאה בסיר גדול. 2מוסיפים את תפוחי האדמה. מוסיפים מים עד לכיסוי תפוחי האדמה. 3מוסיפים ציר דגים, מלח, פלפל אנגלי, עלי דפנה ואת העירית קצוצה דק. 4מביאים לרתיחה ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים. 5מכבים את האש ומוסיפים את הסלמון. מערבבים בזהירות כך שהדג לא יתפורר ויישארו קוביות גדולות. נותנים לדג לשרות במים החמים כ-10 דקות. 6מוסיפים את השמנת ומערבבים בזהירות כדי לא לפורר את הסלמון. 7מפוררים את הסלמון המעושן (אם משתמשים) בידיים ומוסיפים לסיר. מערבבים בזהירות. 8מוסיפים מיץ לימון ומערבבים בזהירות. 9מוזגים לצלחת, מעטרים בעירית ושמיר. מגישים לצד לחם שיפון מלא. מרק סלמון פיני|צילום: לין לוי, mako אוכלבתיאבון! תגיות:מרק ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |