אוכל
אוכל
דגים

סלמון אפוי עם שבבי שקדים על אורז שחור

מנה בריאה ומזינה בציפוי שום ודבש לחג שמח ומתוק

|מסעדת bariba| פורסם15:13
סלמון אפוי עם שבבי שקדים (צילום: דנה מאירזון,  יחסי ציבור )
צילום: דנה מאירזון, יחסי ציבור
Rating:56reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 800 גרם סלמון טרי ונקי מעצמות (200 גרם דג למנה)

  • 600 גרם אורז שחור (קטנייה)
  • 200 גרם שקדים מולבנים שלמים
  • צרור פטרוזיליה
  • שמן זית
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 כף דבש
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1שמים את האורז בסיר ומכסים אותו במים קרים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים עוד 15 דקות עד שמוכן. אם רואים שהאורז התייבש והוא לא מוכן, מוסיפים מים וממשיכים את הבישול עד שהאורז מבושל אל דנטה. אם נשארים מים- מסננים. 2. מחממים תנור ל-180 מעלות.

3קולים את השקדים בתנור שחומם מראש כ- 5 דקות ומקררים.

4טוחנים את הפטרוזיליה ומוסיפים את השקדים ב"פולסים" (בהדרגה לאט לאט). שימו לב שלא לטחון יותר מדי. בסופו של דבר את השקדים רואים כחתיכות ולא כמחית.

5במחבת עם קצת שמן זית מאדים שום כתוש, מוסיפים את האורז, דבש, מלח ופלפל.

6מחממים תנור ל-200 מעלות.

7מצפים את הצד העליון של הדג בפירורי השקדים ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך כ- 8 דקות עד שעשוי.

8מניחים את האורז בצלחת רחבה ואת הדג מעליו ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il