אוכל
אוכל
דגים

פילה סלמון ברוטב איולי

דג עסיסי הנאפה בתנור יחד עם תפוחי אדמה רכים ומוגש ברוטב שמן זית ועשבי תיבול

|עושים שכונה| פורסם13:02
פילה סלמון עם עגבניות, זיתים ובזיליקום (צילום: DuÜan Zidar, Istock)
צילום: DuÜan Zidar, Istock
Rating:4.441reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • חצי פילה סלמון קפוא

  • 4 תפוחי אדמה
  • 2 חלמונים
  • חצי חבילת עירית קצוצה
  • חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
  • חצי חבילה אורגנו טרי קצוצה
  • חמישה עלי מרווה קצוצים
  • כוס וחצי שמן זית
  • חצי לימון סחוט
  • 3 כפות בזיליקום טחון
  • פלפל לבן
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה:

1מורחים את הדג בשמן זית, ובוזקים מלח ופלפל שחור גרוס.

2מחממים מעט שמן זית במחבת וצולים את הדג כשהעור כלפי מעלה במשך 3 דקות.

3מחממים את התנור ל-180 מעלות.

4מניחים את הדג על תבנית אפייה ומכניסים לתנור ל-8 דקות.

5מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה למשך 12 דקות.

6קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות.

7מערבבים בקערה את תפוחי האדמה יחד עם עירית, פטרוזיליה, אורגנו, מרווה, רבע כפית מלח וקורט פלפל לבן.

8מערבבים בקערה נפרדת, בעזרת מקציף ידני, שני חלמונים ושן שום קצוצה. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי הקצפה, כוס וחצי שמן זית. מוסיפים לקערה רבע כפית מלח, מיץ לימון, קורט פלפל, ומקציפים עד להסמכה.

9מסדרים על צלחת את תפוחי האדמה, מעליהם מניחים את הדג ומעל מוזגים את הרוטב.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il