אוכל
אוכל
דגים

מטיאס עם הרבה בצל

פיסה יפה של דג כבוש, מונחת על חלה ומקושטת בטבעות בצל ופלפל אנגלי

|mako| פורסם10:31
מטיאס (צילום: תומר פרת)
צילום: תומר פרת
Rating:4.887reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 2 דגי מטיאס (מחולקים ונקיים מאדרה)

למשרה

  • כוס חומץ

  • חצי כוס מים
  • שלוש כפות סוכר
  • 6 עלי דפנה
  • כ-10 גרגירי פלפל אנגלי

לכבישה

  • 2 בצלים גדולים פרוסים דק

להגשה

  • כף מיונז

כלים

  • שתי צנצנות לאחסון הדג והמשרה

  • סיר קטן להרתחת המשרה
  • כף
  • סכין לחיתוך הבצל
  • סכין לחיתוך הדג
  • קרש חיתוך

אופן ההכנה:

1הכנה מוקדמת: את הדגים הנקיים מאדרות, עצמות ושאר איברים, מכניסים לצנצנת מלאה מים ומשרים ל-12 שעות. מומלץ להחליף מים פעמיים במהלך ההשריה, ולשמור את נוזל ההשריה שהחלפנו בצנצנת נפרדת, לשימוש בתהליך הכבישה.

2לאחר ההשריה של הדגים וסינון הנוזלים, חותכים את פרוסות הדג לחתיכות מלבניות נדיבות.

3מרתיחים בסיר קטן את מרכיבי המשרה (חומץ, מים, סוכר, עלי דפנה, פלפל אנגלי) ומצננים.

4בצנצנת בונים מגדל בשכבות: מניחים שכבה של דג, עליה פרוסות בצל, ושוב דג וחוזר חלילה. מוזגים לצנצנת את המשרה שהצטנן ומשאירים במקרר למנוחה של יום או יומיים.

5לפני ההגשה מערבבים את נוזל ההשריה ששמרנו בצד עם כף מיונז, מוזגים ומערבבים הכל.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il