אוכל
אוכל
דגים

פויקה בניחוח ים

לובסטר מבושל בחמאה מזוקקת עם מרווה

|מסעדת פויקה| פורסם16:47
אוכל: לובסטר (וידאו WMV: mako)
Rating:2.89reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

  • לובסטר שלם חי
  • 100 גרם בוטנים קלופים וקלויים
  • 100 גרם גרגרי שומשום קלויים
  • 50 גרם קלאמס (צדפות לבנות)
  • שורש קסאווה בינוני חלוט וחתוך לקוביות (אם אין, אפשר להשתמש בתפוח אדמה)
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1/2 ליטר חמאה מזוקקת
  • שן שום קלופה
  • גבעול מרווה טרייה

אופן ההכנה:

1את הלובסטר החי מכניסים למים רותחים (אפשר בפויקה) לבישול של 3 דקות. מוציאים, מקררים וחותכים אותו לחצי לאורכו. 2. במקביל, טוחנים את הבוטנים והשומשום במג'ימיקס עד לקבלת מרקם דמוי משחה. אם אתם בשטח, אפשר לוותר על הבוטנים והשומשום. 3. מחממים בסיר או בפויקה חמאה מזוקקת ל-100 מעלות, ומבשלים בתוכה את הלובסטר למשך 5 דקות עם גבעול המרווה. 4. מקפיצים את הקלאמס במחבת עם שמן זית, שום וקוביות הקסאווה, ומוסיפים את המשחה של הבוטנים (אם הכנתם) ואת השמנת. מטבלים במלח ופלפל וממשיכים לבחוש עד שהרוטב מחובר ובעל צבע אחיד. 5. זורים מלח גס ופלפל שחור על שני חצאי הלובסטר, ומניחים אותם בצלחת מעל הצדפות והרוטב.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il