אוכל
אוכל
דגים

פילה דניס על אורז ספרדי עם עגבניות וצנוברים

המנה שתגרום גם לכם לשלוף טבעת ולהציע נישואין

|מאסטר שף| פורסם14:10
פילה דניס של טל קטורזה (תמונת AVI: mako)
Rating:4.27reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • דניס שלם נקי מקשקשים

  • מעט שמן לטיגון
  • כף קוביות עגבניות (ללא קליפה)

לציר:

  • האדרה של הדג

  • 50 מ"ל יין לבן
  • בצל
  • 4 יחידות פלפל לבן שלם
  • 2 עלי דפנה
  • צרור פטרוזיליה

לאורז:

  • 100 גרם אורז לבן יסמין

  • מעט שמן זית לטיגון
  • חצי בצל קצוץ דק
  • 100 מ"ל מיץ עגבניות
  • 20 גרם צימוקים כהים
  • 15 גרם צנוברים קלויים
  • פלפל שחור
  • מלח
  • סוכר

אופן ההכנה:

1מפלטים את הדניס ומנקים היטב מעצמות. את האדרה שומרים לציר.

2מכינים ציר: מטגנים מעט את עצמות הדגים, מוסיפים יין לבן ומבשלים בסיר פתוח עד שהנוזל מצטמצם בחצי.

3מוסיפים מים עד לכיסוי העצמות, בצל, פלפל לבן, עלי דפנה ומעט פטרוזיליה ונותנים לציר להתבשל.

4מכינים אורז: מטגנים בסיר את הבצל הקצוץ. מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן כחצי דקה. מוסיפים 150 מ"ל מים, סוגרים ומבשלים 20 דקות על אש קטנה.

5כשהאורז מוכן מעבירים אותו לסיר רחב ולא עמוק. מוסיפים את מיץ העגבניות, הצימוקים והצנוברים ומבשלים לצמצום הנוזלים. מתבלים בפלפל, מלח ומעט סוכר לפי הטעם.

6מתבלים את הפילטים של הדג ומטגנים במחבת חמה עם מעט שמן זית.

7מסננים את הציר, ומבשלים בסיר פתוח עד שהוא מצטמצם ומגיע למרקם קטיפתי (ניתן להוסיף מעט חמאה, להסמכה). לקראת סיום מוסיפים את קוביות העגבנייה.

8מסדרים בצלחת את תבשיל האורז ואת הדג. יוצקים מעט רוטב (כף או 2 כפות) על הדג ומעט על תבשיל האורז. מקשטים בעלי פטרוזיליה.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il