מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
דגים

פילה דג עם חרדל ודבש

מתכון פשוט לפילה דג עסיסי וטעים בתיבול מעודן של שמנת, חרדל, דבש ולימון

|מועצת הדבש| פורסם09:37
פילה דג עם חרדל ודבש (צילום: מוטי פישבין,  יחסי ציבור )
צילום: מוטי פישבין, יחסי ציבור

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

  • 8 פילטים של דג, עדיף הליבוט, כל אחד במשקל 200 גרם

  • 4 כפות חרדל
  • 2 כפות חרדל גרגרים
  • 1/4 כוס (100 גרם) דבש
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה לבישול
  • 1 גביע דנונה
  • מלח ופלפל שחור גרוס גס
  • ענפי תימין

אופן ההכנה:

1מערבבים את שני מיני החרדל עם הדבש והלימון ומורחים על הפילטים של הדג משני הצדדים. מניחים בתבנית חסינת אש ומשהים כרבע שעה.

2מחממים תנור ל-180 מעלות.

3מערבבים בקערה את השמנת המתוקה והדנונה עם מלח ופלפל ויוצקים על הדגים. מפזרים מעל ענפי תימין.

4אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il