
המצרכים (4 מנות):למרינדה
לחמאת הג'נג'ר
אופן ההכנה:1מערבבים את חומרי המרינדה בקערה, טובלים את הפילטים משני הצדדים (כחצי שעה לפני האפייה) ומניחים על תבנית משומנת. 2אופים כ 7-10 דקות בתנור (על חום 200 מעלות). 3מכינים 2 כוסות אורז לפי הוראות היצרן. 4בסיר קטן מאדים את הג'ינגר והשאלוט יחד עם כף החמאה כ- 2-3 דקות. 5מוסיפים חצי כוס סאקה, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לעוד 2-3 דקות. 6להוסיף את השמנת המתוקה, להביא לרתיחה ולהנמיך לחצי להבה לעוד כ – 2 דקות. 7להוסיף את קוביות החמאה הקרה חתיכה אחר חתיכה, תוך כדי ערבוב מתמיד על אש בינונית-גבוהה עד שהחמאה תקבל מרקם חלבי וייווצר רוטב קרמי ועבה. 8ברגע שכל החמאה נמסה, להסיר מן האש, להוסיף את המיץ לימון ולתבל במעט מלח. 9מרתיחים מים, מכבים את האש ומכניסים את האספרגוסים לחליטה של דקה שתיים. 10מוציאים לאמבטיית קרח (קערה עם מים קרים וקרח) על מנת לעצור את הבישול וכדי לשמור על צבעו היפה. מקפיצים במחבת עם מעט שמן זית, מלח ופלפל. סידור המנה: 1לסידור המנה יש להשתמש ברינג משומן (הכי קל בתרסיס שמן). 2להניח את הרינג במרכז הצלחת ולמקם בו אספרגוסים שחתכנו בהתאם לגודלו. 3למלא את יתרת הרינג באורז (יש לדחוס אותו בעדינות כדי שיקבל את צורת הרינג ויהיה יציב כשנסיר אותו). מסביב לרינג להניח כמות נאה של חמאת ג'ינג'ר (בערך כ-4 כפות). 4להסיר את הרינג ולהניח פילה סלמון בודד מעל האורז. 5לקשט עם עלי עירית טרייה. סימון תזונתיעבור מנה/יחידה (4 מנות):
![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |