
גפילטע פישגפילטע פיש קלאסי - דג קרפיון לארוחת החג, לפי מיטב המסורת|מסעדת בתיה| פורסם20/03/1318:58 ![]() צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל |
המצרכים :
לרוטב:
אופן ההכנה:1שוטפים את הדגים וחותכים אותם. אם רוצים לעשות גפילטע פיש קלאסי, שומרים את שתי החתיכות הרחבות שבמרכז כל דג. מרוקנים את החתיכות, אך שומרים שוליים בעובי של 2 ס"מ. את הבשר המרוקן מוסיפים לתערובת אותה נטחן. אם רוצים להכין קציצות דג כמו שבתמונה, פשוט טוחנים את בשר הדגים. 2טוחנים פעמיים את בשר הדג. את הבצל והמצות טוחנים רק פעם אחת, בנפרד. 3טורפים שלוש ביצים עם קורט מלח, מעט סוכר, פלפל וקמח מצה. מוסיפים את הדגים הטחונים ואת הבצל והמצות הטחונות ומערבבים. מקפידים להוסיף את הבצל הטחון ללא הנוזלים שהוא מגיר, כדי שלא ידללו את התערובת. אם התערובת יוצאת דלילה בכל מקרה, מוסיפים עוד קצת קמח מצות כדי לעבות אותה. 4מכינים את הרוטב: מוזגים מים לחצי גובה הסיר. מוסיפים בצלים, גזרים, מלח, פלפל וסוכר, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את ראשי הדג ומבשלים שעה. 5ממלאים את תערובת הדגים בתוך פרוסות הדגים המרוקנות ששמרנו בצד. מהתערובת שנותרה אפשר לעשות קציצות קטנות. אם רוצים לעשות קציצות דגים כמו בתמונה, פשוט יוצרים צורה של קציצות. מעבירים לסיר ומבשלים בתוך הרוטב הרותח כ-5 דקות. מורידים את האש לקטנה ומבשלים במשך שעתיים. אם המים מתאדים, מוסיפים עוד. 6כאשר הקציצות מוכנות, מפרידים אותן מהרוטב ושומרים במקרר. מגישים עם חזרת. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |