אוכל
אוכל
דגים

דג ביין אדום

מתכון לפילה מוסר ים ברוטב מתקתק של יין ובצלי שאלוט. מנה טעימה ומתגמלת

|מאסטר שף| פורסם11:58
דג ביין אדם (תמונת AVI: mako)
Rating:3.33reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (1 מנות):

לדג:

  • פילה של דג מוסר
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור

לרוטב:

  • 1 בקבוק יין אדום (רצוי מאיכות גבוהה)
  • עצמות וראש של דג מוסר, מנוקים
  • 1 עלה דפנה
  • תימין
  • מלח ופלפל שחור

לבצלי השאלוט:

  • 6 בצלי שאלוט סגולים, פרוסים לעיגולים
  • 25 גרם חמאה
  • 1 כפית סוכר חום
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום

אופן ההכנה:

1מתחילים עם הרוטב: מחממים את היין בסיר עד שהוא מגיע לרתיחה. מנמיכים את האש.

2מוסיפים את עצמות הדג, הראש, עלה הדפנה והתימין וממשיכים לבשל במשך כחצי שעה (לא לעבור את ה-60 מעלות). מתבלים.

3הבצלים: מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים את בצלי השאלוט עד שהם מתחילים להשקיף.

4מסננים את תערובת היין ומחזירים לאש.

5כשהבצלים מתחילים להשקיף מוסיפים את הסוכר החום, מערבבים, ומוסיפים את החומץ בן יין. נותנים לבצלים לספוג את הנוזלים כדקה, ומוסיפים במצקת

נוזלים מהיין.

6מתבלים את הדג, ומטגנים מהצד של העור עד לקבלת עור קריספי. מעבירים לתוך תערובת היין לבישול של 3-4 דקות.

7בצלחת עמוקה מניחים שלולית של יין אדום, עליה את הדג ועליו את הבצלים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il