אוכל
אוכל
דגים

קציצות סלמון ברוטב עגבניות

מתכון לקציצות פילה סלמון וקינואה, מנה מתקתקה, מזינה ונפלאה לילדים

קציצות סלמון ברוטב עגבניות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:3.723reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 400 גרם פילה סלמון, חתוך לקוביות בינוניות
  • 1/3 כוס קינואה
  • 1 ביצה
  • 1 בצל יבש, חתוך גס
  • 100 גרם בטטה/דלורית/גזר, חתוך גס
  • חופן כוסברה (או פטרוזיליה)
  • 1 כפית כורכום
  • מלח ופלפל

לרוטב:

  • 2 כפות סילאן (מתמרים בלבד, ללא סוכר)
  • 2 כפיות כורכום
  • מלח ופלפל
  • 1 חבילה קטנה (100 גרם) של רסק עגבניות

אופן ההכנה:

1מבשלים את הקינואה: שמים את הקינואה בסיר קטן, מוסיפים 2/3 כוס מים ומבשלים במשך 20 דקות. מצננים מעט.

2שמים במעבד מזון את הסלמון, הקינואה והביצה ומעבדים היטב. מעבירים לקערה בינונית.

3קוצצים דק במעבד מזון את הבצל, הבטטה והכוסברה ומוסיפים לקערה עם הדג. מתבלים ומערבבים.

4בסיר רחב מערבבים 5 כוסות מים רותחים עם הסילאן והתבלינים ומביאים לרתיחה. בידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג ומניחים בעדינות במים הרותחים. לאחר שכל הקציצות בפנים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות.

5מגישים על מצע של אורז מלא, קינואה או פירה שורשים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il