מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מדור דל קלוריות

עד 500 קלוריות: פסטה בולונז

חשבתם שפסטה עם רוטב בולונז זו מנה לשבור איתה דיאטה? דווקא לא. הנה הגרסה דלת הקלוריות למעדן האיטלקי: מקמצים בשמן ואת הבקר השמן מחליפים בבשר הודו רזה

|mako אוכל| פורסם08:06
פסטה בולונז (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 300 גרם פסטה מחיטה מלאה (לפני בישול)

  • 1 בצל בינוני
  • כף שמן קנולה
  • 5 שיני שום
  • פלפל אדום
  • 2 עגבניות
  • 8 גבעולי פטרוזיליה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 קילו הודו טחון
  • 200 גרם (2 קופסאות קטנות) רסק עגבניות
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מכינים את הפסטה על פי הוראות ההכנה שעל השקית. אם אתם מכינים פסטה עם שמן - משתמשים רק בכפית אחת ולא יותר. 2. מכינים את הרוטב: קוצצים את השום והבצל. מאדים אותם במחבת רחבה או סיר יחד עם כף שמן קנולה, על אש בינונית ועם מכסה סגור. מערבבים מדי פעם עד לריכוך הבצל.

3מוסיפים את הבשר, תוך ערבוב ופירור כדי שלא יהיו גושים. מבשלים את הבשר עד שהוא מחליף צבע, נסגר מכל הכיוונים ורוב הנוזלים שהוא הפריש התאדו.

4קוצצים את העגבניות, הפטרוזיליה והפלפל האדום ומוסיפים אותם אל הסיר יחד עם חצי כפית מלח, שתעזור לריכוך מהיר. מבשלים את הירקות עד שכל הנוזלים יוצאים מהם.

5מוסיפים לסיר את הרסק והפלפל השחור, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה כ-10 דקות.

המתכון מתאים ל-4 סועדים, 500 קלוריות לכל מנה

* מיכל נוי דיאטנית ברשתסטודיו Cרעננה

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il