
בייגל ללא לישהקשה שלא להימשך מיידית למתכונים ללא לישה: הם חוסכים שטיפה של קערת המיקסר ובאמת שהם יוצאים לא פחות טעימים. עד כמה זה קל? בסך הכל מערבבים הכל יחד, מקפלים, מרדדים, מלפפים והופ לתנור. מומלץ להיעזר בילדים
צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
|
המצרכים :ל-7 בייגלה:
למריחה:
להברשה:
אופן ההכנה:1 מניחים את כל מרכיבי הבצק בקערה לפי סדר הופעתם במתכון ומערבבים בעזרת כף רק עד איחוד החומרים.
לערבב את כל החומרים עד לאיחוד | צילום:
ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
2 מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד הכפלת נפח (כשעה וחצי, בקיץ פחות). למתכון המלא בבלוג של ענת אלישע 3 מורידים את הבצק למשטח ובעזרת הידיים יוצרים מלבן גדול (ניתן להעזר במערוך).
יוצרים מלבן ארוך עם הידיים או מערוך | צילום:
ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
4 מפזרים את החמאה על כל משטח הבצק בעזרת הידיים.
ומתחילים לקפל | צילום:
ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
5 מקפלים שליש תחתון למרכז ומעליו מקפלים שליש עליון כך שמתקבל מלבן צר וארוך.
וממשיכים לקפל | צילום:
ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
6 מקפלים שליש ימני למרכז ומעליו שליש שמאלי. מכסים ומניחים בצד ל 10 דקות.
עכשיו לרדד | צילום:
ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
7 מרדדים שוב בעזרת הידיים/מערוך למלבן בעובי סנטימטר.
כמעט סיימנו | צילום:
ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
8 בעזרת גלגלת פיצה חותכים רצועות ברוחב 4 ס״מ.
מלפפים | צילום:
ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
9 מגלגלים כל רצועה לגליל ארוך ומלופף (מומלץ לראות את סרטון ההכנה) וסוגרים בקצוות.
עוד התפחה ולתנור | צילום:
ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
10 מניחים בתבנית עם נייר אפייה. 11 מכסים ומתפיחים עוד כחצי שעה. 12 מחממים תנור ל-180 מעלות (תכנית רגילה, לא טורבו). 13 מורחים את הבייגלים בביצה ומפזרים שומשום. אופים עד הזהבה.
טא-דם! איזה יופי ואיזה ריח | צילום:
ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
* שימו לב, זמני ההתפחה עלולים להשתנות בהתאם למזג האוויר.
|