
פסטה בשמנת ופטריותקבלו את הרוטב הכי כבד ומשמח שיש, עם פסטה רחבה ואפילו סתם ככה על חלה טרייה. כמה כיף להיות פחמימהרוני מנדלמן|mako אוכל| פורסם01/06/1117:31 ![]() צילום: עודד קרני |
אמא שלי התמחתה בבישול איטלקי עוד הרבה לפני שזה היה אופנתי. מעבר לעובדה שהבולונזשלה נודע למרחקים, ולמעשה עד היום אף אחד במשפחה לא הצליח להגיע לקרסוליו, מגוון הרטבים שהיא הכינה לפסטה יכול לעורר את מיצי הקיבה גם של טבעוני אדוק. אחד הפינוקים הגדולים היה רוטב האלפרדו שלה, שזכה לשדרוג משגע: בארוחת שישי, כשהיינו יושבים לשולחן, היא היתה מניחה פרוסה עבה (מאוד) שלחלה טרייה ומתוקהבמרכזה של צלחת קטנה, ויוצקת מעל רוטב סמיך עשיר בפטריות ושמנת. תשאלו מה בין ספגטי אלפרדו לחלה? אז אני אגיד לכם. היתרון הגדול של הפסטות האיטלקיות הוא שאחר כך אפשר לנגב בהנאה את הרוטב שנשאר בצלחת שלהן, עם מה שנשאר מהקלזונה או הפוקצ'ה שהוגשו קודם. אמא שלי לקחה את הרעיון הזה צעד קדימה, ומראש פינקה את החלה ברוטב הסמיך שכל פחמימה הייתה שמחה לטבוע בו. מאחר שהיא הקפידה על נימוס צבאי (ככה סבא אורי חינך אותה) אסור היה לאכול את החלה עם הרוטב בידיים, וכולנו מצאנו עצמנו כמו אנגלים, חותכים את החלה בעזרת סכין ומזלג וטובלים אותה בעדינות ברוטב. הרוטב המושלם הזה, של שמנת ופטריות, נקרא בקרב האיטלקים אלפרדו ונהוג להגיש אותו עםפסטהרחבה, כמו פטוצ'יני או טליאטלה. אגב, עד לכתיבת שורות אלה לא אכלנו אלפרדו יותר מעשר שנים, בגלל הרגישות שהתגלתה אצלי ללקטוז, אבל ההכנות של המנה שלחו אותי לקחת שני כדורים ולטרוף קערה עמוקה, מלאה בטליאטלה ורוטב שמנת, שניגבתי עם חלת בריוש טרייה. המצרכים (4 מנות):
כלים:
אופן ההכנה:1מרתיחים את המים בסיר הגדול. מוסיפים כפית מלח ואת הפסטה, ומבשלים לפי הנחיות היצרן. 2מתחילים להכין את הרוטב: ממיסים את החמאה במחבת על אש בינונית, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שנהיה שקוף. 3מוסיפים את הפטריות ומאדים עד שהן מתרככות אבל לא מתקווצ'צ'ות. מוסיפים 2 כפות ממי הבישול של הפסטה ומערבבים בעדינות. 4מוסיפים את השמנת ומערבבים בעדינות עד רתיחה. 5מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט, מערבבים ומורידים מהאש. מוסיפים כרבע כוס ממי הבישול ומערבבים. 6שוטפים את הפסטה במים קרים, מעבירים לקערת ערבוב גדולה, יוצקים את הרוטב עם הפטריות ומערבבים בעדינות. מחלקים לקערות, מפזרים פרמזן ומגישים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! שאלות תשובותמה עם שום? אפשר בהחלט להוסיף, לא חובה. אפשר להכין עם פטריות מקופסת שימורים? לא מומלץ, לא מבחינת הטעם ולא מבחינת המרקם. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |