אוכל
אוכל

קיש עגבניות ים תיכוני

מאפה עם ניחוחות ים תיכוניים שיזכירו לכולנו שהכי טוב בבית

|קישריה| פורסם18:54
קיש עגבניות ים תיכוני (צילום: ליאת דולב, קישריה)
צילום: ליאת דולב, קישריה
Rating:58reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

לבצק

  • 125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 200 גרם קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 3 כפות מים קרים
  • 1/2 כפית חומץ

למילוי

  • סלסלה קטנה של עגבניות שרי
  • 250 גרם כדורי לבנה בשמן (או לבנה רגילה אך יש לבחור בגבינה מהסוג הקשה יותר שלא תהיה נוזלית(
  • 1/2 כוס עלי זעתר טריים

לרויאל

  • 1 שמנת מתוקה לבישול
  • 2 ביצים
  • 50 גרם קורנפלור
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 150 גרם גבינת ריקוטה

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים.

2מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

4מחממים תנור ל-160 מעלות.

5מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט.

6מעלים את חום התנור ל-180 מעלות.

מערבבים את חומרי הרויאל לתערובת חלקה..

7את עגבניות השרי צולים בתנור עם מעט שמן זית מלח גס ופלפל שחור. כאשר הקליפה מתבקעת ומשחירה מוציאים מהתנור ומצננים

8מסדרים מעל הקלתית את עגבניות השרי לסירוגין עם הלבנה. אם משתמשים בכדורי לבנה חוצים אותם ל 2 אם משתמשים בלבנה רגיל- יוצרים גבעות גבינה בין העגבניות בעזרת כפית. מפזרים זעתר מעל הכל ויוצקים את הרויאל.

9אופים את הקיש כ 45 דקות עד שהתערובת מתייצבת והקיש זהוב ויפה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il