
קיש עגבניות ים תיכונימאפה עם ניחוחות ים תיכוניים שיזכירו לכולנו שהכי טוב בבית|קישריה| פורסם26/05/1118:54 ![]() צילום: ליאת דולב, קישריה |
המצרכים (6 מנות):לבצק
למילוי
לרויאל
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים. 2מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר. 4מחממים תנור ל-160 מעלות. 5מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט. 6מעלים את חום התנור ל-180 מעלות. מערבבים את חומרי הרויאל לתערובת חלקה.. 7את עגבניות השרי צולים בתנור עם מעט שמן זית מלח גס ופלפל שחור. כאשר הקליפה מתבקעת ומשחירה מוציאים מהתנור ומצננים 8מסדרים מעל הקלתית את עגבניות השרי לסירוגין עם הלבנה. אם משתמשים בכדורי לבנה חוצים אותם ל 2 אם משתמשים בלבנה רגיל- יוצרים גבעות גבינה בין העגבניות בעזרת כפית. מפזרים זעתר מעל הכל ויוצקים את הרויאל. 9אופים את הקיש כ 45 דקות עד שהתערובת מתייצבת והקיש זהוב ויפה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |