
מאפה שכבות תפודים וביצים קשותמנה טעימה ומשביעה ממרכיבים פשוטים שיש לכולנו בביתזוהר ארנון|מאסטר שף| פורסם07/06/1114:29 ![]() צילום: שי אפגין, יחסי ציבור |
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1מבשלים את התפודים בקליפתם בכמות גדולה של מים מלוחים עד להתרככות. יש להמנע מבישול יתר על מנת שלא יתפוררו (עם התפודים ניתן להכין גם את הביצים הקשות). 2מקלפים את הבצלים, קוצצים אותם ומטגנים בשמן עד להזהבה. 3מוציאים את התפודים בכף מחוררת ומקלפים בעודם חמים (לא מדי, כדאי להיעזר בכפפה או מגבת מטבח ביד האוחזת בזמן הקילוף, לבידוד החום). 4משמנים בחמאה תבנית חסינת חום, פורסים את התפודים לפרוסות בעובי של פחות מס"מ ועורכים אותן על תחתית התבנית. מתבלים בפפריקה, פלפל גרוס ומלח, ומפזרים מעט בצל מטוגן. מניחים על שכבת התפודים את מחצית פרוסות הביצה הקשה וחוזרים על הפעולה. השכבה המסיימת היא פרוסות תפוחי אדמה. 5טורפים את השמנת עם שני החלמונים, מתבלים במלח, פלפל גרוס ובפפריקה ומורחים על השכבה העליונה של התפודים. 6ממיסים את החמאה במחבת, מטגנים את פירורי הלחם וזורים אותם על השמנת. 7מכניסים את התבנית לתנור שחומם ל-180 מעלות ואופים כ-30 דקות עד להשחמה. מגישים חם. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |