אוכל
אוכל

עוגת גבינה קרה בטעם של פעם

עם המון גבינה רכה ומתוקה, פירות לקישוט ובסיס בישקוטי רטוב. עוגה מופלאה

|mako| פורסם16:49
לעוגת גבינה עם תותים, טעימא (צילום: עודד קרני)
צילום: עודד קרני
Rating:4.841reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

למלית

  • 250 גרם גבינה לבנה 9% (קופסה)
  • 250 גרם גבינת שמנת 30%
  • 8 כפות סוכר
  • מיץ מלימון שלם
  • גרידת לימון (מאותו לימון)
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת (2 מיכלים)

לבסיס

  • 200 גרם בישקוטי
  • כוס חלב

לקישוט

  • תותים או פירות יער מסוננים

כלים

  • תבנית מלבנית גדולה
  • מרית
  • מיקסר עם וו הקצפה (אפשר ידני)
  • קערת ערבוב גדולה
  • סכין וקרש חיתוך

אופן ההכנה:

1מעבירים לקערה גדולה את כל מרכיבי המלית, למעט השמנת המתוקה (גבינה לבנה, גבינת שמנת, סוכר, מיץ לימון וגרידת לימון). מערבבים בעדינות עד שהתערובת חלקה ונטולת גושים.

2מקציפים במהירות במיקסר את השמנת המתוקה, עד לקבלת קצפת.

3טובלים את הבישקוטי בקערה עם חלב ומסדרים אותם צמודים בתבנית, עד שהתחתית מכוסה.

4מקפלים את הקצפת בעדינות לתוך תערובת הגבינה, עד שמתקבלת תערובת אחידה בצבעה, חלקה וסמיכה. שופכים את המלית על הבישקוטי, ומשטחים בעדינות בעזרת מרית.

5מפזרים באופן אחיד את התותים/פירות היער (משאירים כמובן רווחים קטנים, שמאפשרים לחתוך ולהתרשם מהיופי של העוגה), ומכניסים למקרר לארבע שעות לפחות.

>> עוד מתכונים של טעימא

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il