
עוגת שוקולד ואגסיםהשבוע חיפשנו עוגה שתפתיע. אז מעבר לכך שמדובר בעוגה שוקולדית טעימה בטירוף, בפנים מחכים לכם אגסים שלמים שיפתיעו את האורחים שלכם, אם רק תצליחו להתאפק ולא לחסל אותה לפני שיגיעו![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לעוגה (תבנית אינגליש קייק סטנדרטית):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה. 2חותכים מעט מהתחתית של כל אגס ומיישרים כדי שיוכלו לעמוד יציבים בתבנית. מניחים את האגסים לאורך התבנית בטור ומשאירים מעט רווח ביניהם. 3טורפים בקערה ביצים וסוכר כ-2-3 דקות עד לקבלת תערובת מעט תפוחה. 4מוסיפים את החמאה והשוקולד המומס ומערבבים. 5מוסיפים שמנת חמוצה ותמצית וניל ומערבבים שוב. 6מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קקאו ואבקת סודה לשתייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 7מוסיפים מים רותחים ומערבבים שוב. מעבירים את תערובת העוגה מעל האגסים הזקופים בתבנית (אפשר לשפוך הכל בעדינות או להיעזר בכף רחבה). 8אופים כ-50-55 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. 9מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. * העוגה נשמרת עטופה היטב במקרר כ-3-4 ימים. ככה זה נראה מבפנים|צילום: קרן אגם, mako אוכללבלוג של קרן אגם -נשואה למאפייה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |