אוכל
אוכל

קרקר דגיגים טעים אש

מכירים את החטיף המלוח שצורתו צורת דגיגונים וטעמו ממכר כמו סם? אז היום אנחנו מחליפים אותו בגרסה ביתית, טעימה בטירוף גם היא, גבינתית ומלוחה - שתעדיפו פי מיליון להתמכר אליה

|mako אוכל| פורסם07:25
קרקר דגיגים טעים אש (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
Rating:4.627reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • כוס קמח כוסמין מלא (אפשר גם קמח לבן או כוסמין לבן)
  • שלושת רבעי כפית מלח
  • רבע כפית כורכום
  • 50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 3 כפות מים קרים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות.

2טוחנים במעבד מזון קמח, מלח, כורכום, חמאה וגבינה עד שמתקבלים פירורים.

קרקר דגיגיםמוכנים לזלילה|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

בקרו בבלוג של שרית -Misspetel

רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?

3מוסיפים מים ומעבדים בקצרה עד לקבלת בצק.

4מרדדים את הבצק לעלה דקיק בעובי 2-3 מ"מ.

5קורצים צורות ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הכמות תמלא 3 תבניות).

6אופים 10-12 דקות, עד שהקרקרים מתחילים להזהיב בשוליים. הקרקרים יוצאים מהתנור מעט רכים ומתקשים בקירור. אם הם נשארים רכים - מכניסים אותם לתנור ל-2-3 דקות נוספות, מכבים את התנור ומניחים להם להתקרר בתוכו.

תגיות:קרקרים
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il