אוכל
אוכל

מאפה תרד וגבינות

לפעמים הכל תלוי בהגשה. מאפה תרד וגבינות הוא לכאורה פשוט מאוד להכנה, אבל עם קצת מעוף ותשומת לב הוא הופך למשהו משובב במיוחד

|מאסטר שף| פורסם16:44
מאפה שמרים ותרד של ליאור סולומון (תמונת AVI: mako)
Rating:4.5125reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 500 גרם קמח

  • כף וחצי שמרים יבשים
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 3-4 שמן זית
  • מים לפי הצורך

למלית:

  • בצל ירוק, קצוץ

  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום קצוצות דק
  • 400 גרם תרד עדין, שטוף
  • 100 גרם גבינת קשקבל

אופן ההכנה:

1הבצק: מערבבים את הקמח עם השמרים, המלח והסוכר. מוסיפים מים תוך כדי ערבוב לפי הצורך, עד שמקבלים בצק רך ואחיד. מתפיחים עד שהוא כמעט מכפיל את נפחו.

2מחלקים לשניים את הבצק ומרדדים כל חצי לעיגול.

3המלית: מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית עד להזהבה. מכניסים את שיני השום הקצוצות ואת התרד למחבת וממשיכים לאדות עד שהתרד מגיר נוזלים ומאבד מנפחו.

4מורידים מהאש, סוחטים את הנוזלים וקוצצים את המלית בסכין או במעבד מזון. מגרדים בפומפייה את הגבינה ומערבבים עם המלית.

5מניחים עיגול אחד על משטח העבודה, ומסדרים את מלית התרד לאורך השוליים, כך שבמרכז הבצק יישאר ריק.

6מניחים את הבצק המרודד השני מעל המלית. מהדקים את הקצוות, ובעזרת קערה שמניחים מעל מסירים את הבצק העודף. לוקחים קערית קטנה וקורצים את עיגול הבצק הריק מהמרכז.

7חורצים פסים על הבצק אבל לא עד הסוף כך שנוצרות טבעות בצק עם תרד המחוברות זו לזו. מרימים מעט למעלה כל חתיכת בצק, מסובבים ומניחים אותה על הקצה של טבעת הבצק הסמוכה ויוצרים מעין פרח.

8אופים ב-180 מעלות עד להזהבה.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il