
מוסקה צמחונית של ארז קומרובסקימוסקה מעולה עם חצילים, תפוחי אדמה ופטריות, שתגרום לכם לשכוח שיש בשר בעולם![]() |
המצרכים :
לבשמל:
אופן ההכנה:1פורסים את החצילים לפרוסות עבות. בוזקים עליהן מלח ים גס משני צדדיהן ומשהים במסננת כחצי שעה. שוטפים את הפרוסות ומייבשים היטב במגבות נייר. 2מטפטפים על כל פרוסה שמן זית וצולים בתנור חם (250 מעלות על הפונקציה של הגריל), עד שהחצילים מזהיבים משני הצדדים. 3בינתיים מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה בכוס שמן זית במחבת גדולה ושטוחה, עד שהם מזהיבים משני צדדיהם. מחממים ווק או מחבת טובה אחרת עד שהיא מתלהטת, ומקפיצים בתוכה במעט שמן זית (רבע כוס) את קוביות הפורטובלו עד שהן צרובות היטב. ממליחים מעט ומעבירים למסננת. 4בזמן שהחצילים ותפוחי האדומה נעשים בתנור ובמחבת ניגשים לבישול הבשמל: מחממים סיר שטוח בעל תחתית עבה, וממיסים בתוכו את החמאה. מוסיפים את הקמח ומערבבים בעזרת מטרף תוך כדי חימום, עד שנוצרת רביכה מוזהבת קלות. מוסיפים את החלב ומבשלים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב במטרף, עד שהתערובת מתחילה לבעבע ולהסמיך. מסירים מהלהבה. מתבלים במלח, בפלפל לבן גרוס, בפלפל ירוק קצוץ, באגוז מוסקט מגורר ובמעט קינמון. מוסיפים את כל הגבינות המגוררות ואת הפטריות המוקפצות ומערבבים היטב. 5מסדרים על תבנית פיירקס גדולה את פרוסות תפוחי האדמה שטיגנתם, בשכבה אחת צפופה. מניחים עליהן שכבה נדיבה מפרוסות החצילים שצליתם. מפזרים את גבינת הפרמזן המגוררת ואת עלי הבזיליקום הצעירים. 6מניחים עוד שכבת חצילים נדיבה מעל הפרמזן, ויוצקים את הבשמל מעל בשכבה אחידה. אופים בתנור מחומם מראש לטמפרטורה של 210 מעלות במשך כ-40 דקות, או עד שהבשמל מזהיב כהוגן. מוציאים ומניחים להתקרר כ-10 דקות לפני שמגישים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |