אוכל
אוכל

טארט תאנים ביוגורט

טארט כפרי ומפנק שנותן כבוד ליוגורט. בשביל החוויה המושלמת עדיף להשתמש במצרכים טריים

|קישריה| פורסם18:30
טארט תאנים ביוגורט (צילום: בועז לביא)
צילום: בועז לביא
Rating:51reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

לבצק

  • 160 גרם חמאה
  • 250 גרם קמח
  • 70 גרם סוכר
  • 1 ביצה

למילוי

  • גביע יוגורט (מומלץ להשתמש ביוגורט עיזים)
  • 10-12 תאנים יבשות
  • 1/2 חבילת שמנת מתוקה
  • 4 כפות דבש
  • 2 כפות סוכר
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • רכיבים לציפוי:
  • 1 חלבון מביצה אחת
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כוס גדושה שקדים פרוסים (לא קלויים)

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים. מוסיפים את הסוכר והוניל ומערבבים שוב.

2מוסיפים את הביצים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

3מחממים תנור ל-160 מעלות.

4מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט

5מורידים את העוקצים של התאנים ומשרים במי ברז ל 20 דקות. מסננים היטב וחותכים לרבעים.

6מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי ומוודאים שלא נשארים גושים של הקורנפלור.

7מסדרים על גבי הקלתית את התאנים ויוצקים בינהם את תערובת היוגורט עד גובה 3/4 של הקלתית.

8מערבבים היטב את החלבון עם הסוכר והקינמון ומקפלים פנימה בעדינות את השקדים, מניחים את ציפוי השקדים בשכבה אחידה מעל התאנים והיוגורט.

9אופים את הטארט כ 30 דקות על חום בינוני של כ 160 מעלות עד שהתערובת מתייצבת והשקדים מזהיבים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il