אוכל
אוכל

פיצה ללא שמרים

בצק הפיצה הכי קל ומהיר בעולם: לשים קצרות, מרדדים, מורחים ברוטב עגבניות, מפזרים גבינה ותוספות ושולחים לתנור

|מטבח בריא לילדים, שי-לי ליפא| פורסם11:40
פיצה לילדים (צילום: דן לב, מטבח בריא לילדים, שי-לי ליפא)
צילום: דן לב, מטבח בריא לילדים, שי-לי ליפא
Rating:4.678reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (3 מנות):

לבצק (3 פיצות קטנות):

  • 1 כוס (140 גרם) קמח מלא
  • 1 כוס (140 גרם) קמח רגיל
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס (240 מ"ל) רוויון
  • 1 כף שמן זית

לרוטב העגבניות:

  • 1 כף שמן זית
  • 4 עגבניות חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 1/2 שן שום כתושה (לא חובה)
  • 1/4 כפית אורגנו מיובש (לא חובה)
  • מלח

לציפוי:

  • 100 גרם גבינת מוצרלה קשה מגוררת גס
  • זיתים מגולענים וחצויים
  • עגבניות שרי חצויות
  • גרגרי תירס
  • גרעיני אפונה
  • בצל סגול פרוס דק

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2מכינים את הרוטב: מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית, מוסיפים את חומרי הרוטב, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות תוך כדי בחישה עד שמתקבל רוטב. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים היטב. ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.

3מכינים את הבצק: מערבבים שני סוגי קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח בקערה. יוצקים רוויון ושמן זית ולשים לבצק אחיד. אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח.

4מרכיבים את הפיצה ואופים: מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 20 ס"מ ובעובי 4-3 מ"מ. מניחים בתבנית.

5מורחים רוטב עגבניות על עיגולי הבצק בשכבה אחידה ומפזרים גבינה ותוספות שאוהבים (עגבניות, זיתים, תירס, אפונה).

6אופים 20-15 דקות עד ששולי הפיצה זהובים והגבינה מותכת.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> יש לכם זמן? הנה מדריך הפיצה השלם שלנו

>> והנה פיצה דיאטטית על טורטייה

>> ופשטידת פיצה זריזה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il