פיציות פולנטהפיצות קטנות על בסיס פולנטה - פינוק שאפשר לבשל בכיף עם הילדים ואז לתת להם לטרוף. וזה בלי גלוטן, כבר אמרנו?
דנית סלומון
| תנובה
| פורסם 12/08/12 10:11
צילום: יהודה סלומון, תנובה
|
המצרכים (12 מנות):
תוספות אפשריות:
אופן ההכנה:1 מתחילים בבישול הפולנטה: מרתיחים את החלב בסיר בינוני. מוסיפים את הפולנטה ואת המלח בהדרגה, תוך בחישה בכף עץ. ממשיכים לבחוש בזמן שמבשלים על להבה נמוכה במשך 3 דקות, עד שהפולנטה סמיכה מאוד. 2 מסירים את הסיר מהאש, מוסיפים את החמאה לפולנטה ומערבבים במטרף עד שהחמאה נמסה לגמרי ונבלעת בפולנטה. ממשיכים לערבב עוד דקה או שתיים, כדי לצנן מעט את התערובת. מוסיפים את הביצים הטרופה ו־2 כפות מפתיתי הפרמזן וטורפים היטב לתערובת חלקה. 3 מעבירים את הפולנטה לצלחת גדולה, משטחים בכף ומכסים ביריעת ניילון. מצננים. 4 מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות). מרפדים 2 תבניות אפייה שטוחות גדולות בנייר אפייה. משמנים את נייר האפייה בשמן זית. 5 להכנת בסיסי הפיצות, מודדים 2 כפות מידה גדושות מתערובת הפולנטה (הכי נוח להשתמש בכף קפיצית להכנת כדורי גלידה) ומגלגלים לכדור. מכינים 12 כדורים ומסדרים אותם בתבניות ברווחים גדולים. 6 משטחים כל כדור לעיגול בקוטר 8 ס"מ - מניחים על הכדור יריעת ניילון קטנה או שקית כריכים, וטופחים על הכדור ביד עד שהוא משתטח. מעבירים את הניילון מכדור לכדור עד שגומרים לשטח את כולם. 7 בקערית קטנה מערבבים את הקטשופ או רוטב הפיצה עם האורגנו המיובש. מורחים על כל עיגול פולנטה קצת יותר מחצי כפית קטשופ או רוטב. 8 מפזרים על הרוטב מעט גבינה צהובה מגוררת, מסדרים עליה את התוספות הרצויות וזורים על הפיצות את פתיתי הפרמזן הנותרים. 9 אופים בשליש העליון של התנור במשך 8-6 דקות, עד שהגבינה נמסה. מגישים חם, על צלחת (הפיצה החמה רכה מדי לאחיזה ביד, כשהיא מצטננת קצת היא יציבה יותר). * במקום להכין 12 פיציות קטנות, אפשר להכין פיצה אחת גדולה בתבנית 25x25 ס"מ, או בתבנית אחרת ששטחה דומה. * אם רוצים להקטין את כמות השומן, אפשר לשמן את נייר האפייה בתרסיס שמן זית. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! * המתכון באדיבות קייטנת הבישול של תנובה |