
לחמניות גבינה פיקנטיותהן נראות כמו גביניות מתוקות מהמטבח הרוסי, אבל מיקי שמו דאג לנו לתפנית בעלילה: במקום מילוי מתוק - גבינות מלוחות. במקום קינוח - לחמניות חמודות שרק מבקשות סלט ירוק ורענן שילווה אותן![]() צילום: בן יוסטר, mako אוכל |
המצרכים (10 מנות):למלית הגבינות:
לבצק:
אופן ההכנה:1מכינים את מלית הגבינה: שמים בקערה את כל החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לשקית זילוף, ושומרים במקרר למשך שעה לפחות כדי שהגבינה תתייצב. 2מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים למעט החמאה בקערת מיקסר עם וו לישה, ולשים במהירות אטית כ-4 דקות. מגבירים למהירות בינונית ומוסיפים חמאה בהדרגה. ממשיכים ללוש עוד 6 דקות עד שהחמאה נטמעת בתערובת. 3מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים כשעה עד להכפלת נפח הבצק. 4יוצרים מהבצק כדור ומעבירים למקרר לשעה, כך יהיה נוח יותר לרדד אותו. 5מרכיבים ואופים: על משטח מקומח מרדדים את הבצק הקר לעלה בעובי 4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ ובמרכז כל עיגול מזלפים שכבה דקה של מלית בקוטר 5 ס"מ. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כ-30-45 דקות עד שהבצק בשוליים תופח. 6מחממים תנור ל-180 מעלות. 7אופים בין 12 ל-15 דקות או עד להזהבה מוחלטת, ומגישים חם עם סלט ירוק בצד. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |