אוכל
אוכל

לחמניות גבינה פיקנטיות

הן נראות כמו גביניות מתוקות מהמטבח הרוסי, אבל מיקי שמו דאג לנו לתפנית בעלילה: במקום מילוי מתוק - גבינות מלוחות. במקום קינוח - לחמניות חמודות שרק מבקשות סלט ירוק ורענן שילווה אותן

|מחלבות גד| פורסם07:50
לחמניות גבינה פיקנטיות (צילום: בן יוסטר, mako אוכל)
צילום: בן יוסטר, mako אוכל
Rating:4.820reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

למלית הגבינות:

  • 200 גרם גבינת שמנת עזים
  • 1 כף קמח
  • 30 גרם גבינת עזים (גליל)
  • מלח
  • פלפל שחור

לבצק:

  • 200 גרם (כוס וחצי פחות כף) קמח
  • 1 ביצה
  • 50 מ"ל (רבע כוס פחות כף) חלב
  • 10 גרם (כף) שמרים טריים
  • 1 כפית שטוחה של מלח
  • 75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

1מכינים את מלית הגבינה: שמים בקערה את כל החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לשקית זילוף, ושומרים במקרר למשך שעה לפחות כדי שהגבינה תתייצב.

2מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים למעט החמאה בקערת מיקסר עם וו לישה, ולשים במהירות אטית כ-4 דקות. מגבירים למהירות בינונית ומוסיפים חמאה בהדרגה. ממשיכים ללוש עוד 6 דקות עד שהחמאה נטמעת בתערובת.

3מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים כשעה עד להכפלת נפח הבצק.

4יוצרים מהבצק כדור ומעבירים למקרר לשעה, כך יהיה נוח יותר לרדד אותו.

5מרכיבים ואופים: על משטח מקומח מרדדים את הבצק הקר לעלה בעובי 4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ ובמרכז כל עיגול מזלפים שכבה דקה של מלית בקוטר 5 ס"מ. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כ-30-45 דקות עד שהבצק בשוליים תופח.

6מחממים תנור ל-180 מעלות.

7אופים בין 12 ל-15 דקות או עד להזהבה מוחלטת, ומגישים חם עם סלט ירוק בצד.

>> בפעם הקודמת הכנו עוגת בננה וגבינת שמנת

>> עוד המון מאפים נהדרים מחכים לכם בבייקרי שלנו

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il