
מאפה תירס ובצק עלים הפוךבצק עלים, תירס, חמאה וגבינה צהובה – האם באמת צריך יותר מזה? התשובה היא חד משמעית לא. מתכון שנולד מערבוב של טרנדים ונגמר במגש ריק על השולחן בסלון (וילדים שמחים) |
המצרכים :ל-12 מאפים:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מסננים את התירס ומניחים 12 תלוליות ממנו על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. בעזרת כוס מסדרים אותן לעיגולים (אפשר גם לשפוך את כל התירס לתבנית, ולהפריד לתלוליות בעזרת הכוס). 3 מפזרים את הגבינה הצהובה על התירס, מוסיפים קוביות חמאה ומתבלים במלח. 4 קורצים מבצק העלים עיגולים בגודל של תלוליות התירס (אפשר להשתמש באותה כוס שאיתה סידרנו את התירס). 5 מכסים את התירס בעיגולי הבצק ומהדקים מעט. 6 מברישים את בצק העלים בביצה ואופים 20 דקות, עד הזהבה. 7 מוציאים את התבנית מהתנור, מחכים 2 דקות להצטננות והופכים את המאפים למגש.
מאפה תירס ובצק עלים. ככה זה מתחיל | צילום:
יעל קצב
איפה תירס? קוקו תירס! | צילום:
יעל קצב
מאפה תירס. בצק העלים עדיין למעלה | צילום:
יעל קצב
אפשר להסתער. מאפה תירס ובצק עלים מוכן | צילום:
יעל קצב
בעוד שנייה הוא נעלם | צילום:
יעל קצב
ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים בתיאבון!
|