
קיש ברוקולי וגבינת עזיםחוגגים שבועות עם קיש שופע כל טוב: בצק פריך ומלית מברוקולי ירוק ובריא, גבינת עזים רכה ועירית פיקנטית|באדיבות מחלבות גד| פורסם18/05/1410:56 ![]() צילום: באדיבות מחלבות גד |
המצרכים :לבסיס:
למלית:
אופן ההכנה:1מכינים את הבסיס: מעבדים קמח, חמאה, מלח וסוכר במעבד מזון עם להב פלסטיק לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומערבלים לכדור בצק. 2מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 32 ס"מ. מרפדים את תחתית ודפנות תבנית קיש בקוטר 28 ס"מ ומוציאים בצק עודף. דוקרים את התחתית במזלג ומעבירים למקפיא ל-30 דקות. 3מחממים תנור ל-180 מעלות. 4אופים 20-15 דקות, עד הזהבה קלה. מצננים 10 דקות. 5מכינים את המלית ואופים: מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח. חולטים ברוקולי 3-2 דקות, רק עד שמתחיל להתרכך. מסננים היטב ומצננים כ-10 דקות. 6טורפים ביצים בקערה, מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. יוצקים על הבסיס. 7אופים 35-30 דקות, עד הזהבה והתייצבות. 8שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים. >> הנה עודפשטידת ברוקולימעולה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |