אוכל
אוכל

פשטידת זוקיני, עגבניות ואורגנו

מקפיצים את הירקות, מוסיפים את הגבינות ואופים - דרך נעימה ביותר לחגוג סופ"ש של שבועות

|על השולחן| פורסם06:56
פשטידת זוקיני, עגבניות ואורגנו (צילום: דן לב, על השולחן)
צילום: דן לב, על השולחן
Rating:4.581reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

הקישואים והעגבניות עתירי נוזלים. לכן מקפיצים או מאדים מעט לפני שמוסיפים אותם. מומלץ להשתמש בעגבניות שרי תמר או אדמונית, שמכילות פחות נוזלים.

המצרכים (6 מנות):

לתבנית ריבועית 22 על 22 ס"מ:

  • 5 כפות שמן זית
  • 700 גרם זוקיני או קישואים פרוסים לעובי 3-2 מ"מ
  • מלח
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 100 גרם עגבניות שרי תמר חצויות או 3-2 עגבניות אדמוניות פרוסות לרבעים
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 ביצים
  • 250 גרם גבינת טבורוג מפוררת (או קוטג’)
  • 1 גביע (200 מ”ל) שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

מתכונים לשבועות

מתכונים לעוגות גבינה

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מחממים מחבת עם 3 כפות שמן זית. מוסיפים קישואים, מתבלים במלח ואורגנו ומטגנים 5-3 דקות להזהבה. מניחים בתבנית בשכבה אחידה.

3מוסיפים למחבת את יתרת השמן ומטגנים עגבניות עם שום במשך 2 דקות לאידוי נוזלים. מפזרים על הקישואים שבתבנית.

4מערבבים ביצים, גבינה ושמנת בקערה. מתבלים במלח ויוצקים על הקישואים והעגבניות.

5אופים כ-35 דקות להזהבה.

עוד פשטידות לשבועות

המתכון מתוך גיליון 255 של מגזיןעל השולחן.

בתיאבון!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il