מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

פשטידת זוקיני, עגבניות ואורגנו

מקפיצים את הירקות, מוסיפים את הגבינות ואופים - דרך נעימה ביותר לחגוג סופ"ש של שבועות

|על השולחן| פורסם06:56
פשטידת זוקיני, עגבניות ואורגנו (צילום: דן לב, על השולחן)
צילום: דן לב, על השולחן

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

הקישואים והעגבניות עתירי נוזלים. לכן מקפיצים או מאדים מעט לפני שמוסיפים אותם. מומלץ להשתמש בעגבניות שרי תמר או אדמונית, שמכילות פחות נוזלים.

המצרכים (6 מנות):

לתבנית ריבועית 22 על 22 ס"מ:

  • 5 כפות שמן זית
  • 700 גרם זוקיני או קישואים פרוסים לעובי 3-2 מ"מ
  • מלח
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 100 גרם עגבניות שרי תמר חצויות או 3-2 עגבניות אדמוניות פרוסות לרבעים
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 ביצים
  • 250 גרם גבינת טבורוג מפוררת (או קוטג’)
  • 1 גביע (200 מ”ל) שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

מתכונים לשבועות

מתכונים לעוגות גבינה

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מחממים מחבת עם 3 כפות שמן זית. מוסיפים קישואים, מתבלים במלח ואורגנו ומטגנים 5-3 דקות להזהבה. מניחים בתבנית בשכבה אחידה.

3מוסיפים למחבת את יתרת השמן ומטגנים עגבניות עם שום במשך 2 דקות לאידוי נוזלים. מפזרים על הקישואים שבתבנית.

4מערבבים ביצים, גבינה ושמנת בקערה. מתבלים במלח ויוצקים על הקישואים והעגבניות.

5אופים כ-35 דקות להזהבה.

עוד פשטידות לשבועות

המתכון מתוך גיליון 255 של מגזיןעל השולחן.

בתיאבון!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il