אוכל
אוכל

טארטלטים אישיים

מכינים את הבסיס, וממלאים במה שרוצים: כדור גלידה עם קצפת, מוס מוקה או קרם שמנת ופירות – הכל הולך, הכל טעים. שיא השחיתות

טארטלטים אישיים - מוכן (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
Rating:52reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (12 מנות):

לבסיס

  • 4 חלבונים
  • 4 כוסות שבבי קוקוס

למוס

  • 2 קופסאות של שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 215 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
  • 3 כפיות אבקת נס קפה טובה
  • כפית ליקר שוקולד/קפה /תפוזים

לקרם

  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 2 כפות ליקר קפה טוב
  • 2 כפות סוכר
  • סירופ שוקולד לקישוט

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-175 מעלות.

2בוללים קלות את החלבונים ומוסיפים את הקוקוס. מערבבים עד לאחידות.

3מסדרים את הקוקטים בתבנית התנור.

4יוצקים לפחות כף מלאה מתערובת הקוקוס לכל קוקט. דוחסים היטב באופן שווה לתחתית ולשוליים. לא נורא אם לא יוצא מדויק.

5אופים 12-15 דקות עד הזהבה קלה, ומצננים בתוך התבניות.

6מכינים מוס מוקה: בקערה מניחים שוקולד קצוץ ונס קפה. בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה כמעט לרתיחה. שופכים מעל השוקולד ומערבבים להמסה.

7נותנים טיפה להתקרר, מכסים ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים או עד למחרת.

8מוציאים את המוס מהמקרר, מקציפים במהירות בינונית 1-2 דקות. היזהרו מהקצפת יתר – שהמוס לא יהפוך לחמאה. מניחים בצד.

9מכינים קרם ליקר קפה: מקציפים יחד שמנת מתוקה, ליקר קפה וסוכר עד לקרם רך. לא צריך להגיע לקצפת יציבה.

10הרכבת המנה: משחררים את הקוקטים מהתבניות. ממלאים שקית זילוף בשני הקרמים חצי חצי, ומזלפים לתוך הקוקטים. אם רוצים מזלפים מעל סירופ שוקולד או שברי אגוזים. אם אין שקית זילוף פשוט ממלאים את הקוקטים בעזרת כפית בשני הקרמים, ומזלפים סירופ שוקולד.

>> עוד מתכונים מושחתים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il