אוכל
אוכל

גראטן תפוחי אדמה

מי שלא מנצל את ארוחת שבועות בשביל להכין גראטן - עם תפוחי אדמה פרוסים דק דק, שמנת וגבינות - פשוט לא יודע מה טוב בשבילו. אנחנו יודעים שאנחנו הולכים לדחוף תבנית כזאת לתנור, וזה העיקר

|מחלבות גד| פורסם12:27
גראטן (צילום: Sea Wave, ShutterStock)
צילום: Sea Wave, ShutterStock
Rating:4.560reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

לתבנית אפייה בינונית עמוקה:

  • 1 קילו תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים דק (רצוי במנדולינה או במעבד מזון)
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית מלח
  • קורט אגוז מוסקט
  • 2 כוסות חלב
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 150 גרם קוואטרו מגוררת
  • 60 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

1מסדרים בסיר את פרוסות תפוחי האדמה ומעליהן את התבלינים והחלב.

>> מתכונים לשבועות

2בוחשים בעדינות מעל להבה נמוכה. מרגע שהחלב רותח מבשלים 5 דקות ומסירים מהאש.

3מוסיפים לסיר את השמנת המתוקה ו-100 גרם מהגבינה.

4משמנים תבנית ומעבירים פנימה את תערובת תפוחי האדמה.

5מפזרים את יתרת הגבינה מעל ומלמעלה קוביות חמאה.

6אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 35 דק, עד הזהבה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il