
גראטן תפוחי אדמהמי שלא מנצל את ארוחת שבועות בשביל להכין גראטן - עם תפוחי אדמה פרוסים דק דק, שמנת וגבינות - פשוט לא יודע מה טוב בשבילו. אנחנו יודעים שאנחנו הולכים לדחוף תבנית כזאת לתנור, וזה העיקר![]() צילום: Sea Wave, ShutterStock |
המצרכים (6 מנות):לתבנית אפייה בינונית עמוקה:
אופן ההכנה:1מסדרים בסיר את פרוסות תפוחי האדמה ומעליהן את התבלינים והחלב. 2בוחשים בעדינות מעל להבה נמוכה. מרגע שהחלב רותח מבשלים 5 דקות ומסירים מהאש. 3מוסיפים לסיר את השמנת המתוקה ו-100 גרם מהגבינה. 4משמנים תבנית ומעבירים פנימה את תערובת תפוחי האדמה. 5מפזרים את יתרת הגבינה מעל ומלמעלה קוביות חמאה. 6אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 35 דק, עד הזהבה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |